tiistai 12. lokakuuta 2010

Pakkohoitoa

Koulukiusaaminen on ajoittain esillä mediassa, mutta psykiatrian väärinkäytöksistä harvemmin kerrotaan. YLE:n ajankohtaisohjelma MOT on vihdoin tehnyt ohjelman tästä vakavasta aiheesta. Psykiatria on vaarallisin osa yhteiskunnan väkivaltakoneistoa. Koneisto toimii mielivaltaisesti. Pakkohoitoa käytetään rangaistuksena niille, jotka eivät suostu alistumaan koneistolle. Koneiston uhriksi joutuneella ei ole minkäänlaista oikeusturvaa.

Antipsykiatrista liikettä ei ole olemassa Suomessa, vaikka netti pursuaa järkyttäviä tarinoita ihmiskohtaloista systeemin armoilla. Yhden tarinan voi lukea tämän blogin ensimmäisestä tekstistä. Suomi on täynnä mielenterveyspotilaiden ja -omaisten järjestöjä, mutta ne tarjoavat pelkkää psykiatriauskovaista lässytystä. Antipsykiatrisen liikkeen perustaminen Suomeen on yhtä vaikeaa tai mahdotonta, kuin on syrjäytyneiden kansannousu. Systeemin uhreja on kymmeniä tuhansia, mutta me olemme niin nujerrettuja, että me emme jaksa järjestäytyä, ja varsinkaan lähteä taisteluun oikeuksiemme puolesta.

MOT: Pakkohoitoon tuomitut

TV1 11.10. klo 20:00

Tahdonvastaiseen psykiatriseen hoitoon joutuneen oikeusturva ei toteudu. Viranomaiset puolustavat toisiaan sokeasti.

Suomessa määrätään psykiatriseen pakkohoitoon lähes 10 000 ihmistä vuodessa. Osa joutuu suljetulle osastolle ilman kunnollisia perusteita. Kukaan ei tiedä kuinka moni. Kun ihminen on määrätty pakkohoitoon, hänen vapauttaan voidaan rajoittaa erilaisilla pakkotoimilla kuten huone-eristyksellä tai lepositeillä. Potilaan mahdollisuudet valittaa hoitopäätöksestä tai pakkotoimista ovat heikot. MOT avaa nyt kahden ihmisen kokemuksia pakkohoidosta.

Uusinnat TV1 tiistaina 12.10. kello 14:30 ja perjantaina 15.10. klo 10:20
YLE:n blogeista löytyy ohjelmantekijöiden blogi ja mahdollisuus kommentoida ohjelmaa.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

4 kommenttia:

Superpowereita ja arjen politiikkaa kirjoitti...

aivan teen itse asian kanssa kokoajan työtä Toivon paljon kärsivälliyyttä anteekiantoa ja sellaista sinulle Itse olen ollu tässä pakkolääkitys hommassa ihmiset suomessa ei halua tietää totta suomessa NYT vasta AMnesty on alkanut herätä on kestänyt aika kauan ,vieläkään kunnon tietoa ei löydy ja media kylä sensuroi ihan oikeesti tätä hommaa.Pakkohoidossa syötetään ja jää koukkuun liian moniin lääkeisiin monessa tapauksessa pakkohoidon jälkeen ei ole terapiaa ja kunnnon hoitoa saatavilla lääkettä vaan ja seurantaa..suomi tulee aika perässä asioissa mutta heräämistä on alkanut tapahtua

Hanna Laitinen kirjoitti...

Olen tehnyt adressin pakkohoidon vähentämiseksi: http://www.adressit.com/pakkokeinoja_psykiatrisessa_hoidossa_vahennettava

Tuija Vaittinen kirjoitti...

Tiedoksesi-pakkohoidot loppuvat kansalaisaddressilla
Ota yhteyttä tuijavaittinen10@gmail.com /cchr-ihmisoikeusjärjestön jäsen web-sivut
www.cchrint.org

Anonyymi kirjoitti...

Aivan itsekin aiheetta ollut
Pakkohoidossa.eikös suomessa kummiskin toi mm. CCHR?