keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Mielisairaus on kuolemantuomio

Mielenterveyden keskusliitto julkaisi Mielenterveysbarometrin. Turun Sanomat uutisoi:

Mielenterveyspotilaan muut sairaudet jäävät vaille hoitoa

Mielenterveyspotilaiden muut sairaudet saatetaan laittaa liian helposti mielenterveysongelmien piikkiin. Jopa neljännes mielenterveyspotilaista kertoi jääneensä ilman lääkärin hoitoa fyysisissä sairaustapauksissa. Vielä suurempi osa katsoi, etteivät lääkärit ottaneet heitä vakavasti. Tiedot käyvät ilmi Mielenterveyden keskusliiton maanantaina julkistamasta Mielenterveysbarometrista.

Liiton toiminnanjohtaja Timo Peltovuori uskoo, että hoidon puutteella pystytään ainakin osin selittämään mielenterveyspotilaiden keskimääräistä lyhyempi elinikä. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus paljasti, että naispuoliset mielenterveyspotilaat kuolevat keskimäärin kymmenen vuotta ja miehet jopa kaksikymmentä vuotta aiemmin kuin valtaväestö.

Mielenterveysongelmaisen ei kannata sairastua fyysisesti. Priorisointi on päivän sana. Hulluun on turha haaskata yhteiskunnan resursseja. Parempi on, että kuolevat pois, mokomat loiset. Hullun valitusta kivuista ja säryistä ei tarvitse kuunnella. Lääkärit voivat selittää oireiden olevan sairaan mielen tuotoksia. Kuka nyt hullua uskoisi ?

Miespuolinen mielenterveyspotilas kuolee keskimäärin 20 vuotta valtaväestöä aiemmin. Mielenterveysongelma on kuolemantuomio miehelle. Kiusaajat tappoivat minusta 20 vuotta ilman, että siinä on mitään juridisesti moitittavaa. Minun on yhä vaikeampaa löytää mitään hyvää tästä yhteiskunnasta ja muista ihmisistä.

Ylläolevien todisteiden valossa väitän, että mielenterveysongelmat ovat ennenkaikkea miesten tasa-arvon ongelma.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: