perjantai 15. lokakuuta 2010

Laki ja oikeus III

Tämä teksti liittyy aiempaan kirjoitukseeni Laki ja oikeus.

Poliisi-TV on kuulunut Nynnyn suosikkeihin jo kaksi vuosikymmentä. Torstaina 14.10. esitetyssä ohjelmassa toimittajat osoittivat erityistä rohkeutta uutisoimalla, että musiikki on Suomessa henkeä ja terveyttä arvokkaampaa.

Raportin lopussa ruudulle lyödään hintalappuja ja toimittaja kysyy: ”Rikos on rikos, mutta miksi musiikki on niin paljon henkeä ja terveyttä rahallisesti arvokkaampaa.”

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö 3938 €

Tapon yritys 2300 €

Pahoinpitely 0 €

"Syytetty velvoitetaan suorittamaan tekijänoikeuslain 57 § 1. momentissa tarkoitettuna hyvityksenä asianomistajille yhteensä 307 450 € korvauksia". Näin lukee papereissa, jotka asianajaja on lähettänyt Mikalle käräjäoikeuden istunnon jälkeisenä päivänä. Korvausten lisäksi tuomio sisälsi 4 kk ehdollista vankeusta.

- Olisin toivonut korvauksia, jotka olisi edes mahdollista suorittaa. Tuosta summasta en saa edes korkoja maksettuja ikinä.

- Jos korvaukset pysyvät noin suurina, mun ei kannata käydä töissä. Jään työttämäksi enkä ota enää ikinä mitään vastaan.

Tekijäoikeusrikos on rikos muiden joukossa, mutta miksi musiikki on niin paljon henkeä ja terveyttä rahallisesti arvokkaampaa? Pahoinpidellyt eivät usein saa tekijältä mitään ja esimerkiksi tapon yrityksestä uhri saa vahingonkorvauksia keskimäärin hieman yli 2000 €.

Väkivaltakoneistoa ei kiinnosta kansalaisten suojelu, mutta rikkaiden omaisuuden suojelussa on käytössä järeät keinot. Vartioliike ja poliisit olivat äkkiä paikalla, kun olin kaverini kanssa dyykkaamassa erään ison marketin roskalavaa. Rikkaiden roskat ovat ihmistä arvokkaampia.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: