torstai 21. lokakuuta 2010

Valkoinen raivo III

Ruukinmatruuna jatkaa kiusaamisen käsittelyä. On hienoa, että hänellä on antaa oikeasti toimivia ohjeita kiusaamisen kitkemiseen. Kotikoulu toimii varmasti. Olen jo niin kyllästynyt lukemaan tekstejä, joissa toistellaan niitä samoja vanhoja kliseitä anteeksiannosta ja psykiatrian kaikkivoipaisuudesta.

Pahinta on se, että kiusatulta viedään mahdollisuus puolustautua ja hänet syyllistetään, jos hän nostaa eväänsäkään kiduttajiaan vastaan.

On todettu, että peruskoulussa koulukiusaamisen kohteeksi joutuneilla on yhtä paha post-traumaattinen stressioireyhtymä kuin natsien keskitysleireiltä selvinneillä, ja heidän oireensa ovat identtiset.
Nuo kaksi ylläolevaa asiaa on vaiettu kuoliaaksi. Kukaan aikuinen ei halua kuulla, että lapsi voi olla toiselle lapselle niin julma.

Ehkä vain on kyynisesti todettava, että Suomessa on syytäkin pitää aseenkanto tulevaisuudessa suunnilleen vapaana; sen pelko, että jollakulla kiusatulla todella naksahtaa ja hän ottaa pyssyn ja alkaa räiskimään, pitää myös huolta siitä, että asialle tehdään jotain ennenkuin jollakulla naksahtaa; jos tällaista pelkoa ei ole, kiusaaminen voi jatkua täysin esteettä ja seuraamuksitta. Ehkä vain on niin että päättäjät ottavat hallintoalamaisensa huomioon vasta silloin, kun he omakohtaisesti joutuvat pelkäämään hallintoalamaisiaan ja heidän kostoaan. Tämä on USA:n perustuslain 2. lisäpykälän viisaus - aseistetulla kansalla on kohteliaat johtajat.
Toivottavasti niin pitkälle ei tarvitse mennä. Minä en kuitenkaan suostu sulkemaan aseellisen kapinan mahdollisuutta pois käytettävien keinojen listalta. Se olkoon viimeinen keinoista, kun kaikki muut ovat pettäneet. Homman toimivuus riippuu paljon siitä, kenellä aseita on, ja ketä vastaan niitä käytetään. Olen saanut käsityksen, että Natsi-Saksassa olisi ollut liberaalit aselait. Vallanpitäjille uskollisia ryhmittymiä aseistettiin innokkaasti. Juutalaisille ei aseita annettu. Jenkeissä on liberaalit aselait, mutta siellä kuitenkin saa vapaasti kyykyttää köyhiä ja kurjia ilman vaaraa kostosta. Jenkeissä aseväkivalta on enimmäkseen kurjien afroamerikkalaisten, latinalaisamerikkalaisten ja white trashin ryhmien sisäistä ja välistä väkivaltaa. Kurjat on usutettu toisiaan vastaan taistelemaan korttelin herruudesta. Los Angelesin mellakoissa vuonna 1992 afroamerikkalaiset tuhosivat omat asuinseutunsa ja vihan kohteeksi joutui korealaiset, ei Beverly Hillsin rikkaat. Solidaarisuus kurjien välillä puuttuu, ja vallanpitäjät käyttävät sitä armottomasti hyväkseen. Se on hajoita ja hallitse – valtaa parhaimmillaan ja pahimmillaan.

En tiedä missä on vika, kun ihmisiä saa kyykyttää ilman pelkoa kostosta. Michael Mooren elokuvassa Sicko esiteltiin toinen toistaan järkyttävämpiä tapauksia, joissa vakuutusyhtiöt olivat evänneet korvaukset sairaille. Vaikka päätös olisi kuolemantuomio ilman hoitoa jäävälle sairaalle, saavat vakuutusyhtiöt tehdä miljardivoittoja heidän kuolemallaan ilman pelkoa, että katkera omainen kostaisi. Miten ihmeessä se on mahdollista aseiden luvatussa maassa ?

Eugen Schauman jäi viimeiseksi. Death of a President -elokuvan skenaario ei ole nykyaikana mahdollinen. Poliitikoilla ei ole muuta pelättävää kuin vaalirahoitukseen liittyvät epäselvyydet, paljastuskirjoja kirjoittavat ex-naisystävät, tekstiviestit eroottisille tanssijoille ja hetken päähänpistosta toimivat sekopäät, kuten Anna Lindh joutui jälkimmäisen omakohtaisesti kokemaan.

Facebookin yleislakkoryhmä antoi poliitikoille selvän signaalin: Kyykytys jatkukoon. Sadantuhannen uho surkastui parinkymmenen ruikutukseen. Kyykytetty kansanosa ei voi mitään poliitikkojen mielivallalle.

Jos yhteiskunta pettää sen kaikkein perustavanlaatuisimman sopimuksensa yksilön kanssa - sopimuksen taata yksilölle rauha, turvallisuus ja negatiivinen vapaus kiusanteosta, uhkailuista, väkivallasta ja transgressioista - tällöin yksilöllä ei ole enää mitään velvollisuutta sitoutua mihinkään yhteiskunnan vaatimuksiin.
Tämä on useimmille liian radikaalia. Minulle se on vapauttavaa. Yhteiskunta on ihmistä varten, ei toisinpäin.

Si vis pacem, para bellum.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: