keskiviikko 11. elokuuta 2010

OAJ ei ota vastuuta

Turun Sanomat mielipidesivu 11.8.2010

Kenen vastuulla on torjua kouluissa tapahtuva väkivalta?

Helsingin Sanomissa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on huolestunut vanhempien kiinnostuksesta lapsiensa koulunkäyntiä kohtaan siinä määrin, että on opettajien tueksi antanut jopa OAJ:n juristit. Hän vaatii vanhempia olemaan puuttumatta lastensa koulukiusaamiseen, kun koulu ja sen opettajat haluaisivat mielellään painaa hankalan asian villasella.

Tässä yksi elävä esimerkki:

Lapsieni kaverit joutuivat viidesluokkalaisen pojan pahoinpitelemiksi. Viittä tyttöä lyötiin nyrkillä päin naamaa. Koulun ja opettajien kanta oli, että poikaa pitää ymmärtää ja jättää teko rankaisematta. Tytöt kun ilmiselvästi ansaitsivat lyömiset, kun puolustautuivat kiusaajaansa vastaan verbaalisesti.

Kyselin asiasta ja tässä vastauksia, joita sain Turun normaalikoululta vuonna 2010 alkuvuodesta:

"Välituntivalvonta ei kuulu opettajille."

Pahoinpitely, jossa viittä tyttöä lyötiin ja kolmelta heistä valui verta nenästä, oli "tahoton vahingossa tapahtunut huitaisu".

"Pahoinpitelyt eivät kuulu koululle vaan poliisille." (Koulu tosin ei ollut ottanut yhteyttä poliisiin eikä aikonut sitä tehdä, vaikka pahoinpitely sattui luokkahuoneessa.)

"Emme pysty valvomaan tai saamaan viidesluokkalaisia nuoria kuriin."

"Ei ole meidän vastuu, jos koulussa tapahtuu koulukiusaamista ja pahoinpitelyitä."

Opettaja: "Minun omat lapseni joutuivat kouiukiusatuiksi, nyt on jonkun muun aika puuttua luokassani tapahtuvan koulukiusaamisen ehkäisemiseen. Minä en pysty."

Nyt kysynkin, kenen vastuulla ovat lapseni, kun he kouluun jälleen palaavat?

Taidan olla melko rohkea, kun uskallan uhmata OAJ:ta ja sen puheenjohtajaa Olli Luukkaista ja ottaa kantaa koulussa tapahtuvaa väkivaltaa vastaan.

Huolestunut vanhempi

Kuulostaa niin tutulta. Mikään ei ole muuttunut omien kouluaikojeni jälkeen. Turun normaalikoulun vastauksissa on täsmälleen samaa ylimielisyyttä, vähättelyä, hyssyttelyä ja kiusatun syyllistämistä kuin silloin ennen.

OAJ on vihamielinen järjestö, joka tekee kaikkensa, että kukaan ei joudu vastuuseen oppilaiden turvallisuudesta.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10307045
Lisää totuuksia tässä keskustelussa ylä-asteen touhuista.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Ihan normaalia arkea yläasteilla ympäri Suomea...