maanantai 26. heinäkuuta 2010

Pituudella on merkitystä II

Turun Sanomat, yleisönosastokirjoitus 25.7.2010

Sinkkuuden naisellinen tuomiokerroin on yli 180 cm

Kuka hyvänsä senssi- ja treffipalstoja lehdissä tai netissä seurannut voi todeta yhden erityiskriteerin ylivoimaisuuden naisten etsiessä itselleen miehistä ihannekumppania. Vaateiden ensisijoilta se löytyy: miehen tulee olla yli 180 cm pitkä !

Näyttäisikin jopa siltä, että tämän ”miehen mitan” täyttäviltä kumppanikandidaateilta sallitaan koko joukko kehnojakin ominaisuuksia, joista naiset auliisti muissa yhteyksissä muistavat miehenpuolia moittia. Tämä ongelma koskee erityisesti suomalaisia naisia. Miksiköhän ?

Ehkä siksi, että 180 cm ylittävä uros voi käydä haaviin todennäköisemmin lähinnä Pohjoismaissa kuin missään muualla, täällä kun on kookkainta porukkaa.

Tosiasiassa meilläkin vasta aivan parin viime vuosikymmenen kuluessa on miesten keskipituus noussut näihin lukemiin. Se tarkoittaa siis nykyisiä 18-35 -vuotiaita miehiä. Tätä vanhemmat miehet ovat puolestaan keskimäärin selvästi tätä lyhyempiä.

Maailman miehistä valtaosa kuuluu kokoluokkaan 170-180 cm. On jokseenkin toivotonta parinetsintää meikäläisillä naisilla, joista suurin osa kuuluu samaan ikäluokkaan kuin em. lyhyemmät miehemme. Elleivät he tarkoituksella hae noita selvästi nuorempiaan, niin luu jää krantun käteen tässäkin asiassa.

Asiassa on myös merkittävä psykologinen heikkous, jota ei tulla niinkään ajatelleeksi. Pitkät miehet ovat usein itseriittoisia, koska luottavat tämän ominaisuuden kykyyn anteeksiantaa heikommat ominaisuutensa.

Alle 170-senttiset miehet tuppaavat taas olemaan itsetehosteisia toisella tavoin. Siispä kaikkein mukavimmat ja normaaleimmat miehet löytyvät pituusluokasta 170-180 cm eli sieltä, missä heitä muutenkin esiintyy enemmän.

Keski-ikäisten eronneiden ja karanneiden suomalaisten naisten epätoivoiseen sinkkuangstiin onkin olemassa yksi hyvä neuvo: alentakaa pituuskriteerinne tähän haarukkaan ! Ja huomaatte kuinka mukavia miehiä alkaa tupsahdella oikein enemmän kanssa. Good hunting, ladies !

Eräs antropologi

Kirjoittaja on aivan oikein havainnut naisten kohtuuttomat vaatimukset kumppanin pituudessa. On myös hyvä havainto, että naiset katsovat joitain huonoja ominaisuuksia läpi sormien, jos kumppaniehdokas täyttää joitain tärkeitä kriteereitä. Mutta sitten tulee paskaa. Kirjoittajan mielestä naisten pitäisi hakea keskimittaista miestä, koska lyhyet miehet ovat ”itsetehosteisia”, siis luonteeltaan viallisia verrattuna keskimittaisiin miehiin. Eivät lyhyet miehet ole sen kummallisempia kuin keskipituiset tai pitkät. Lyhyet miehet joutuvat kamppailemaan rajummin toisten miesten kanssa, ja korostamaan hyviä ominaisuuksiaan enemmän naisia lähestyttäessä. Siksi lyhyt mies vaikuttaa "itsetehostavalta", mutta se ei ole lyhyen miehen vika. Pitäisikö lyhyiden miesten vain olla hiljaa ja katsoa vierestä kuinka muut nauttivat elämästään, kuten minä kilttinä, huomaavaisena ja naisia kunnioittavana tein ? Naisten jatkuva torjunta tekee kyllä miehistä vähitellen kyynisiä, mutta kuitenkin tällainen mies olisi naiselle luotettava valinta kumppaniksi. Lyhyt alhaisen statuksen mies tuskin pettäisi naista, koska mahdollisuuksia pettämiseen ei ole. Mies sitoutuisi suhteeseen myös aivan toisella tavalla, koska vaihtoehtona olisi vuosikausien yksinäisyys. Toisin kuin se yli 180-senttinen tanssitaitoinen huumorintajuinen autoileva mökkeilystä pitävä hyvin toimeentuleva herrasmies, jolla on varaa valita isosta ämmälaumasta ”parhaat” päältä ja dumpata akka kun löytyy taas uusi seikkailun kohde.

Kirjoittaja todennäköisesti kuuluu suosittelemaansa pituushaarukkaan ja pitää itseään mukavana miehenä, mutta vahvasti epäilen hänen mukavuuttaan. Kyseessä on taas yksi omasta saamattomuudestaan katkeroitunut profeministinen herrasmies, joka on valmis lyömään alempitasoisia miehiä naista miellyttääkseen. Kirjoittajan on turha väheksyä lyhyitä miehiä. Kyllä pituusjakauman tässäkin päässä mukavia miehiä on. Kirjoittaja väittää, että mukavimmat ja normaaleimmat miehet löytyvät keskimittaisista, koska siinä ryhmässä miehiä on lukumääräisesti eniten. No, eniten kusipäitä löytyy samasta ryhmästä täsmälleen samoilla perusteilla. Yksinkertaisesti naisten pitäisi unohtaa pituushaarukat ja muut toisarvoiset seikat, jos haluavat hyvän kumppanin joskus löytää.

Nuoret suomalaiset miehet ovat kasvaneet feministien vaatimusten mukaisiksi, mutta naisten parinvalinta on muuttunut yhä vaativammaksi. Naisten parinvalinta on yhä enemmän fiilikseen perustuvaa shoppailua, jossa mennään pillussa tuntuvan kivan kihelmöinnin mukaan. On jo havaittavissa kehitys, että yksineläjiksi jää toisaalta alhaisen statuksen miehiä ja toisaalta korkeasti koulutettuja naisia. Tämä jako tulee korostumaan, mikäli miehiä koulutetaan feministisin opein, mutta naisten parinvalintaa ei samalla pistetä kokonaan uusiksi.

Miksi naisten on pitänyt valehdella minulle, että pituudella ei muka ole merkitystä ? Minun kömpelöt lähestymisyritykset ovat aina päättyneet selityksiin, että ”sä olet tosi kiva kaveri, mutta mä en nyt oikeestaan hae seurusteluseuraa.” Jos minulle olisi kerrottu totuus tyttöjen raadollisuudesta, olisin edes tiennyt miksi en kelpaa kenellekään. Olin omasta ja muiden mielestä hyvää poikaystäväainesta. Nyt olisin kiitollinen jos joku olisi silloin kertonut totuuden, että joudun kompensoimaan lyhyyteni jotta kelpaan tytöille, lyönyt pelimiesoppaan kouraan ja käskenyt hankkimaan miehekkään ja jännittävän harrastuksen jolla tehdä vaikutus. Musta vyö karatessa olisi varmasti ollut etu tyttöystävämarkkinoilla, ja varmasti nostanut asemaa koulunpihan hierarkiassa.

Kuinka lyhyt sitten on lyhyt mies ? Jotkut alle 180-senttiset valittavat olevansa lyhyitä, ja kaikki alle 170-senttiset väittävät olevansa lyhyitä. Entä sitten kun on alle 160-senttinen ? Normaalimittaisilla ei ole aavistustakaan, mitä on kuulua miesten pituusjakauman lyhimpään yhteen prosenttiin. Harmilliseksi tilanteen tekee sekin, että on liian pitkä ja terve ollakseen vammainen, jotta saisi yhteiskunnan takaaman suoja-aseman. Vammaiseen kohdistuva rikos on viharikos, mutta lyhyt mies on lainsuojaton. Lisäksi vammaisilla on vahvat etujärjestöt ja tiivis sosiaalinen verkosto. Lyhyt mies on yksin.

THANKS FOR NADA, BITCHES !

5 kommenttia:

Tero_ja_Merja kirjoitti...

Tiukkaa ja hyvin laadittua tekstiä,

olen itse 170cm 40v, onnellisesti naimisissa oleva paljasjalkainen Stadilainen, joka jokseenkin on myös ihmetellyt miltä osin evoluutiobiologiset/kulttuurilliset teoriat ym. teesit selittävät sen tosiasian, että suomalaiset naiset (omasta sosioekonomisesta ym. kehoon liittyvistä aspekteista huolimatta) preferoivat 180+ mittaisia miehiä. Toki poikkeuksia löytyy, mutta rehellisyyden nimissä eiköhän tutkimustulokset puhu tämän asian puolesta:

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38470-pituuden-ja-tulojen-merkitys-nettideittailussa

Miehen pituus korreloituu muuten työmarkkinoillakin paremman statuksen ja palkan muodossa. Näinhän se on, ilmeisesti, aina ollut, joten ei siitä sen enempää [ http://www.uusisuomi.fi/raha/60349-koolla-on-valia-–-palkkapussissa ].

Miehekkyys (seksuaalinen haluttavuus ja/tai ammatillinen uskottavuus), mitä sillä nyt sitten mahdollisesti tarkoitetaankaan, on monen asian summa.

Pituus on tässä asiassa valitettavan usein kriittinen vedenjakaja. Tai sitten ei.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Minä olen asian kokenut niin, että pituus on kriittinen vedenjakaja.

Laasasen tekstit ovat tuttuja. Oman statukseni ymmärtäminen perustuu pitkälti juuri Laasasen kirjoituksiin.

Aiemmassa kirjoituksessa pohdin asiaa näin: ”muut ihmiset (varsinkin tytöt ja naiset) ovat koko ikäni koettaneet vakuuttaa, että pituus ei merkitse mitään. Tietysti olin jo lastentarhaiässä huomannut että se todellakin merkitsee. Silti asiasta on lähinnä vaiettu tai lässytetty jotain typerää tyttöjen jumalaisesta oikeudenmukaisuudesta poikaystävän valinnassa. Ja lässytettäisiin yhä, mikäli vaikenemiselta jotain kuulisi.”

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä lyhyet ja pitkät miehet enimmäkseen ovat luonteiltaan monella tavoin erityisen rasittavia, kuten noilla kuvatuilla tavoin. Mutta pitkillä miehille on myös tekstissä mainitsematon piirre, joka jakautuu suunnilleen reilun puolen heistä kohdalle: he ovat auttamattoman saamattomia jässikötä. Sattumoisin heitä yhdistää myös korostettu kiltteys ja (itseään kohtaan) kohtuuton uhrautuvaisuus. Arvaan syyn olevan siinä, että he ovat kokeneet miten paljon odotuksia "hyviin" miehiin täysin perusteetta asetetaan, ja statuksensa vuoksi eivät voi kääntyä kenenkään puoleen saadakseen tukea voidakseen täyttää liian suuret saappaansa.

Pitäisin silloin vain ilmiselvänä, että se jäljelle jäävä puolet pitkistä miehista hakee naarasta aivan jatkuvasti ja häikäilemättä, ja muutenkin "menestyy" elämässään vaikka yritystoiminnan saralla. Ei ehkä epätoivoinen asenne, mutta luultavasti heidän yksi ainoa mahdollisuutensa pärjätä elämässä.

Ihan siinä missä lyhyenkin ihmisen ainoa mahdollisuus on korostaa itseään. Tai itse asiassa lyhyellä on vielä mahdollisuutensa muuttua näkymättömäksi niin päättäesssään.

Ja se, miten lyhyen ihmisen on tässä yhteiskunnassa taipumus jatkuvasti korostaa itseään, taitaa olla yhtä lailla rasittavuuttavaa ihan sukupuoleen katsomattakin. Jos siis pyrkii elämässään sellaiseen asemaan, jossa panokset on asetettava tällä tavalla korkealle. Ja miehellä tosiaan taitaa olla hyvin vähän mahdollisuuksia saada edes kohtuullista yhteiskunnallista arvostusta, ellei hän sellaiseen asemaan pyri ja pääse.

Anonyymi kirjoitti...

Jos taas tyttö on vaikka ihan vaan ala-asteella muita pidempi hänestä tulee se syrjitty, vaikkei hän pitkässä mittakaavassa kovin pitkä olisi. Siitähän se on hyvä aloittaa...

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on niin totta, lyhyt mies on arvoton parisuhdemarkkinoilla. Monesti lyhyet miehet ovat lapsettomia ja monilla ei ole edes seksikokemuksia naisten kanssa jos ovat 170 cm tai alle ja ikääkin heillä voi olla jo yli 40-vuotta. Lyhyen miehen pitää olla 1000 kertaa parempi, kuin pitkän jotta nainen kelpuuttaa edes lähestymään. Noiden 170 cm ja alaspäin miesten pitää olla kuuluisia elokuvatähtiä ja miljardöörejä, jotta kelpaavat parisuhdemarkkinoilla. Sama koskee työelämää, ei alle 170 cm mies kelpaa edes työtä tekemään vaikka olisi useampi tutkinto ja monesti ei voida edes miehestä puhua.

Ainoa paikka jossa lyhyt mies voi tuntea itsensä halutuksi on homobaari ja siellä riittää kysyntään, kun lyhyt poikamainen mies astuu sisään, niin ottajia on edessä ja takana.