torstai 29. syyskuuta 2011

Ole hiljaa ja syö lääkkeesi VI


Ykkösdokumentti: Lääkkeitä terveille

Lääketeollisuus sanelee, mikä on sairaus ja miten sitä hoidetaan, väittää dokumentti Lääkkeitä terveille (Maladies à Vendre).

Lääkeyritykset ovat moninkertaistaneet tulonsa hyvin suunnitellulla markkinoinnilla ja keksimällä uusia sairauksia.

Dokumentti tulee telkusta uusintana lauantaina 1.10.2011 klo 12.40. YLE Areenasta ohjelman voi katsoa vielä muutaman viikon ajan telkkulähetyksen jälkeen.

OIKEUTTA PSYKIATRIAN UHREILLE !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei toinen kiusattu siellä ;-)
En löytänyt yhteystietojasi, kuten emailia tästä blogista. Kirjoitit kiusattujen ohjeisiin, että älä mene kouluun ja mene kouluun vasta, kun olet 18-vuotias. Olen tästä eri mieltä. Koulu kannattaa käydä loppuun asap. Jos kouluun ei mene, niin mistä ne mahdolliset sosiaaliset kontaktit sitten saa? Itse vaihdoin koulua ala-asteen ja yläasteen jälkeen. Koin ala-asteella kaiken mahdollisen paskan, kuten maahan heittelyn ja selän päällä hyppimisen. Myös opettajat olivat mukana kiusaamisessa ja pitivät minua tyhmänä. Silti minulla oli ne pari kaveria, jotka tunnen vieläkin.

Molemmissa, sekä ala- että yläasteella. Heistä kahden kanssa olen vieläkin ystävä ja niin hyvä ystävä, että voin puhua esimerkiksi tästä aiheesta. Yksikin riittää, siinäpä minun pointtini. Lapsuudessa ja nuoruudessa tehty tutustuminen on melkoisen tärkeä asia. Toki jos turpaan tulee joka päivä, asia on erikseen. Silloin pitää puhua poliisille.

Ulkonäkö. Kyllä se kannattaa - jos vaan mahdollista - yrittää vaikuttaa omaan ulkonäköönsä. Ulkonäkö on nimittäin se ensimmäinen asia, mihin kiinnitetään huomio sillä hetkellä, kun astut huoneeseen. Kaikki eivät tietenkään ole laihoja tai lihaksikkaita, vaan jotain siltä väliltä. Kuitenkin omaan ulkonäköön vaikuttaminen kannattaa. Minua se piristi aikanaan, kun keksin leikkauttaa "muotitukan" ja ostin omilla rahoillani kalliit muotifarkut. Olin superlaihaa ja kömpelö, enkä pärjännyt missään pallopelissä. Sitten hankin kuntopyörän ja painonnostopenkin ja muokkasin vartaloani lihaksikkaammaksi. Olin tuolloin jo lukiossa. Liikunta teki minusta terveemmän fyysisesti. Minun vaan piti keksiä itse oma lajini. Kukaan ei huomannut muodonmuutostani ja minusta tuli tavallinen. Pidän siitä, että näytän siistiltä ja voin hyvin.

Naiset. Luin Hannun jutun ja voin todeta, että deitti-ilmoituksiin saavat naiset enemmän vastauksia, kuin miehet. Kuuleman mukaan naisille saattaa tulla kymmeniä vastauksia enemmän, kuin miehille ja monet miehet ihmettelevät, miksi heille ei vastata. Mielestäni ei ole tylyä, jos vastausta ei tule. Silloin peli on selvä ja toinen osapuoli ei ole kiinnostunut tutustumaan sinuun enempää, kuin olet ilmoitukseesi laittanut. Suoraan sanominen deittien jälkeen on kohteliasta tai ainakin oikein. Jos ei kiinnosta, miksi sitten jättäisi asian roikkumaan? Moni deiteille lähtijä tietää tasan mitä haluaa.

Nämä eivät ole mitään sääntöjä, mutta näin olen itse kokenut deittien kautta tapaamani naiset. Se oikea löytyy etsimällä. Jos olet täysin raitis, etsi täysin raitista ja niin edelleen. Kysehän on arvomaailmojen kohtaamisesta. Itse asetan kriteerini liikunnallisiksi ja en usko, että haluaisin seurustella semmoisen kanssa, joka ei pidä liikuntaa juuri minään.

Koulupsykologeista olen samaa mieltä kanssasi. Minä en saanut ala-asteella niistä mitään irti. Minulle sanottiin, että on outoa, kun en kertaakaan hymyillyt sille naiselle. Vastasin, että miksi hymyilisin, kun inhoan koko paikkaa ja haluaisin mieluummin olla pyöräilemässä ulkona. Täti veti herneen nenään ja määräsi minulle ties mitä nappeja. Vanhemmat puuttuivat peliin ja pistivät sen poikki. Olin siis melkoisen onnekas.
Joka tapauksessa itse pystyy vaikuttamaan monella tavalla siihen, miten asiat menevät.

Parhain terveisin,

TKH

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Mailiosoite löytyy tuosta oikealta sivupalkista ja lisäksi kommenttilomakkeen päältä. Yksityisiä juttuja voi mailissa kysellä ja kertoa, mutta muissa jutuissa on parempi pistää ne tähän kaikkien nähtäville.

Koetin perustella ”älä mene kouluun” -ohjetta bloggauksessa Lapsuus pakkolaitoksen ulkopuolella. Pitäisi varmaan perustella asiaa enemmän, mutta nyt on synkempi kausi menossa enkä jaksa mitään. Peruskoulun käyminen ei ole ollenkaan viisasta, jos koulukokemukset ajavat mielisairaalaan tai itsemurhaan. Peruskoulun oppi on hankittava muulla tavalla. Ruukinmatruuna kannattaa kotikoulua.