keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Suomi Post Mortem YLE Teemalla

Suomi Post Mortem on joukko lyhytelokuvia koulusurmien jälkeisestä Suomesta. YLE Teema esittää Uudessa Kinossa osan elokuvista. Lähetysajat ovat torstaina 22.9.2011 klo 23:00 ja uusinta maanantaina 26.9.2011 klo 0:10.

Joukossa on pari tosi mielenkiintoista elokuvaa. ”10-15 min keskustelua” kertoo Riina Hännisen tapauksesta ja ”Me kolme ja Alex” kysyy, ovatko koulukiusaajat nyky-yhteiskunnan menestyjiä.

Taiteilija Hänninen on teoksissaan käsitellyt myös psykiatriaa. Hänen viimeisin näyttelynsä, War Against Control, oli ja meni, mutta uusia tapahtumia on varmasti tulossa. Niistä voi ehkä kysyä taiteilijalta itseltään.

Riina Hänninen on Suomen valtion suorittama psykologinen koe, jossa yritettiin luoda tuottavampaa ihmistä työvoimaksi. Hänet on altistettu erilaisille psyykettä muokkaaville kokeille ja lääkkeille alkaen vuodesta 1985. Kasvatus tapahtui kuluttajayhteiskunnan aivopesun alaisena, 90-luvun laman kourissa, altistaen häntä erilaisille yhteisöväkivallan muodoille ja institutionaalisille "normaalius"-kokeille. Edellisin koe jossa Riina Hänninen pidätettiin koulumurhaajaepäiltynä vuoti osaltaan julkisuuteen ja Suomen valtio oli valmis uhraamaan Hännisen loppuiäkseen psykiatriselle osastolle . Opetusministeriö järjesti koululle, oppilaille ja opettajille kuntouttavaa kriisiterapiaa mutta vaikka laillisesti Hänninen oli syytön, Hänninen jätettiin ilman apua ja eristettiin. Hän sai useita kehotuksia lähteä koulusta ja siirtyä elämään psykiatrisella osastolla muiden yhteiskuntaan sopeutumattomien kanssa.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt suoraan tämän tekstin aiheesta, mutta blogin kuitenkin:

Back-to-school dilemma: Why do bullies bully?

http://www.psychologicalscience.org/index.php/news/full-frontal-psychology/but-why-do-bullies-bully.html

Nynny Nyhverö kirjoitti...

"Many psychologists believe that the root problem is the school bully’s fragile self-esteem, and many interventions now aim to reduce violence by boosting self-image. But some psychological scientists are beginning to challenge that wisdom. They argue that bullies do not suffer from low self-esteem; indeed, that their aggression results from their grandiose, inflated and narcissistic self-assessments. That means there is no scientific justification for the trendy esteem-boosting interventions."