torstai 2. joulukuuta 2010

Ammuskeluharjoitus

Kouluampumisia seurannut hysteria jatkuu entistä pahempana. Enää ei riitä, että kiusattuja kyräillään ja vainotaan. Nyt pitää pelotella pikkulapsia niin että tulee pissat housuun. Turun Sanomat, yleisönosastokirjoitus 25.11.2010 :

Käsittämätön turvallisuusharjoitus

"Lapset leikkivät koulun pihalla, osa on vielä sisällä ja osa tulossa ulos. Iloinen puheensorina ja riemunkiljahdukset taas sataneesta uudesta lumesta täyttävät ilmaa. Palohälytin alkaa soida, lapset suuntaavat nopeasti kohti koripallokenttää. Nopeasti, nopeasti viimeisetkin ulos, niinhän on opetettu!

Yhtäkkiä eräs opettaja sanoo: "mies heiluu aseen kanssa pihalla"! Toinen opettaja huutaa: "äkkiä sisälle, selkä seinää vasten ja kyyryyn! Valot pois ja aivan hiljaa! Nopeasti, nopeasti!" Lapset ryntäävät pakokauhun vallassa sisälle luokkaan. Nopeasti selkä seinää vasten ja huomaamattomaksi! Tyttö kurkistaa ylös ja näkee miehen ikkunassa tähtäämässä aseella opettajaa!

Tämä ei ollut kammottava satu, vaan ote todellisesta elämästä Kaarinassa, Hovirinnan koulussa maanantaina 22.11.2010. Kaarinan pelastussuunnitelman mukainen harjoitus uhkaavassa tilanteessa, esittää virallinen taho.

Lapset ovat iältään 6-12 vuotiaita. Kuulostaako normaalilta toiminnalta "turvallisessa" kouluympäristössä?

Kotona seurasin lapsen ahdistusta ja itkua, haluttomuutta olla hetkeäkään yksin.

Vastaisiko kyseisestä harjoituksesta vastaava henkilö tyttäreni kysymykseen: "Mutta äiti, mitä sitten, jos se olisikin ollut oikea ampuja? Olisiko se ampunut opettajan ja sitten meidät?"

Kysymys myös minulta: "Ihanko tosissanne olette sitä mieltä, että tämän ikäiset lapset on laitettava miettimään elämää suurempia kysymyksiä?" Koululaitoksen toimesta? Missä opetussuunnitelmassa lukee, että uhataan lapsia ja opettajia aseella päähän ihan opetusmielessä?

Terveisiä kuitenkin kaikille perheille, joiden lapset joutuivat osallistumaan tähän kammottavaan tilaisuuteen, lämmintä joulumieltä!

Hätääntyneen pikkutytön äiti

Seuraavan päivän lehdessä oli uutinen tapahtumista ja sitä seuraavana päivänä koulun vastine yleisönosastosivulla. Pihalla kannettiin viulukoteloa, ei asetta. Seuraavalla viikolla oli vielä kuudesluokkalaisen kirjoitus yleisönosastolla. Vain osa oppilaista oli järkyttynyt tapahtumista, useat olivat naureskelleet koko viulukoteloepisodille.

Duck and cover antaa suojan myös matalalla lentävien vesilintujen levittämää lintuinfluenssaa vastaan.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: