torstai 9. joulukuuta 2010

Lisää keppiä syrjäytyneille

Syrjäytyneiden nuorten elämä vaikeutuu entisestään. Helsingin Sanomat :
Eduskunta on hyväksynyt kiistellyn lain, jonka mukaan alle 25-vuotiaan saamaa toimeentulotuen perusosaa voidaan alentaa, jos hän on keskeyttänyt koulutuksen tai kieltäytynyt siitä.

Leikkausta vastustanut oppositio sai tukea valtakunnallisilta nuoriso- ja opiskelijajärjestöiltä, jotka tiistaina vaativat mielenosoituksessaan lainmuutoksen äänestämistä nurin.

Vastustajien mielestä laki ei kannusta nuoria koulutukseen, vaan ennestäänkin pahentaa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tilannetta.

”Jo lakiesityksessä huomautetaan, että kohderyhmänä olevat nuoret ovat erityisen vaikeassa asemassa ja suuressa syrjäytymisvaarassa. Silti keinona on kepin tarjoaminen ja lyödyn lyöminen edelleen ! Huhhuh, ei voi muuta sanoa ! Tähän ei voi kyetä kuin kokoomuslainen ministeri.” (linkki)

”Toimeentulotuen tehtävä on olla viimeinen turvaverkko, joka ottaa kopin putoavasta. Tuen varaan jäämisen syynä voi olla esimerkiksi asunnottomuus, päihteiden käyttö, oppimisvaikeudet, vaikeat perhesuhteet, heikko terveydentila, masennus tai epätietoisuus tulevaisuudesta.” (linkki)

”Toimeentulon heikentäminen ei auta tippaakaan asunnottomuuteen, masentuneisuuteen, paniikkihäiriöihin tai hankaliin kotioloihin. Seurauksena on vain nuoren syrjäytyminen entisestään, hän joutuu sinnittelemään entistä pahemmassa jamassa ruoka-avun, pikavippien ja perintäfirmojen armoilla.” (linkki)

”Yhdessä vastalauseessa viitataan nuoriin jotka "eivät anna rahan määrittää omaa elämäntapaansa". Erilaisia elämäntapoja etsiviä ihmisiä suomalainen nyky-yhteiskunta ei salli, ajaa heidät nälkäkuolemaan. Järkyttävää on, että vihreät, jotka toisaalla kehuvat itseään moderneiksi, avoimiksi, suvaitseviksi ja monikulttuurisiksi, menevät riemurinnoin mukaan tähän orjanomistajapolitiikkaan.” ”Tunnen kohtalonyhteyttä kohtuuttomuuksia kokeviin nuoriin. Yhteys tulee nykyisistä työelämäkäytännöistä. Sielläkin ongelmat yksilöllistetään, arvioidaan, pisteytetään, rangaistaan tai palkitaan kuin koiria, kukaan ei tiedä kaverinsa kohtelusta, pannaan kilpailemaan keskenään sokkona. Sietämätöntä, kestämätöntä. Jos yrität sanoa, että tällä tavalla toimien, tällaisessa ilmapiirissä minä en jaksa, en voi, niin kohtapa oletkin työstäkieltäytyjä.” (linkki)

Sosialismia rikkaille, kapitalismia köyhille. Tätä on suomalainen yhteiskunta.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: