keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Kiusaaminen jatkuu korkeakoulussa

Joka neljäs korkeakouluopiskelija on joutunut kiusatuksi.
Kiusaaminen on korkeakouluissa luultua yleisempää. Tuoreista tutkimuksista käy ilmi, että jopa neljännes korkeakouluopiskelijoista on ollut loukkaamisen, vahingoittamisen ja syrjimisen kohteena. – Kiusaaminen on yllättävän samankaltaista kuin päiväkodeissa ja kouluissakin, mutta eniten on porukasta ulos sulkemista ja sosiaalisessa mediassa kiusaamista, kertoo sosiaalipoliittinen vastaava Hannele Karilainen Turun yliopiston ylioppilaskunnasta.
Joka neljäs. Korkeakoulussa. Tämä on synkkä uutinen kaikille niille, jotka uskovat, että helvetti loppuu peruskoulun jälkeen. Ehkä kannattaisi jo luopua vanhasta uskomuksesta, että kaikki kiusaajat ovat niitä huonosti pärjääviä surkimuksia. Korkeakouluihin kun ei huonosti pärjäävät pääse.

Vertailun vuoksi katsotaan lukuja peruskoulusta: ”Ylipäätään joskus kiusatuksi oli joutunut neljä poikaa kymmenestä ja kolme tyttöä kymmenestä.”

Mitä kiusatun korkeakouluopiskelijan kannattaa tehdä ? Ohjeita kiusatulle -sivun ensimmäinen ohje toimii yhtä hyvin korkeakoulussa ja työelämässä kuin peruskoulussa ja lastentarhassa. Ei sinne kannata mennä mielenterveyttään uhraamaan.
– Voi olla niin, että jo päiväkodissa kiusattu on sitä edelleen yliopistossa ja sen jälkeen työelämässä, Karilainen sanoo.
Kiusaaminen jatkuu läpi elämän. Se jopa periytyy sukupolvelta toiselle.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ite en onneksi merkonomivalmistumisen jälkeen korkeakouluihin hakenut, vaikka jotkut vanhempien tuttavat yritti mua sinne patistaa.

Mutta autokoulun ja inssin töykeä käytös oli aikoinaan tuttua myös. Ja niitten töykeä käytös on kuulunut suomessa perinteisesti valtaosan mielestä täysin hyväksyttävien asoiden joukkoon.
Kuten huutaminen, haukkuminen ja nimittely kirosanojen säestyksellä sallitaan autokoulussa täysin. Ja muita huonompi tai heikommassa oleva kuljettajakokelas on täysin lainsuojattomassa tilanteessa.
Oman autokoulun autokoulun opettajat ilkeilivät todella paljon varsinkin pojille. Ja kävin tuolloin samaan aikaan lukiota ja jouduin sovittelemaan ajotunteja hyppytunneille, kun lukion opettajat kielsi ottaa ajotunteja oppituntien kanssa päällekäin. Autokoulun opettajat eivät tajunneet tai (halunneet tajuta) sitä ollenkaan, vaan alkoivat huutaa, että: "koita ny poika perkele jo päättää", jos ei heti niitten ehdottama aika sopinut. Sen lisäksi mun puheita ja tekoja vääristeltiin autokoulunopettajien eduksi. Sellaista on on autokoulun opettajien mielivalta.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Autokoulu ? Nehän ovat voittoa tavoittelevia liikeyrityksiä, joiden menestymisen kulmakivi pitäisi olla hyvä asiakaspalvelu. Muuten ei tule asiakkaita eikä rahaa. Tuossa puljussa ei kaikki ollut kohdallaan. Uskomatonta.

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan yksi syy tohon oli tuolloin se, että se oli paikkakunnan ainoa autokoulu silloin (2003). Pari vuotta myöhemmin sille tuli ensimmäinen kilpailija tälle paikkakunnalle, mutta se tuli vasta sen jälkeen, kun mulla oli ollut kortti jo hyvän aikaa.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Joo, arvasin. Ainoa autokoulu paikkakunnalla.

Anonyymi kirjoitti...

Joo sama.