keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Alexander Stubb on koulukiusaaja

Telkusta tuli Suomi post mortem -lyhytelokuvia. Elokuvat kertovat koulusurmien jälkeisestä Suomesta.

”10-15 min keskustelua” -elokuvassa synkkäilmeistä taidetta tekevä nuori taiteilija kertoo kokemuksistaan kun hän sai poliisit peräänsä. Opettaja oli taideteokset nähtyään ilmoittanut poliisille, että taiteilija suunnittelee verilöylyä. "10-15 min keskustelua on kuvaus siitä miten helposti epäily ja pelko saavat vallan. Miten helposti ihminen voidaan leimata - tässä tapauksessa kuviensa kautta. Eikö meitä kaikkia pitäisi epäillä ja onko tuloksena hiljaisuus?" Olen ennenkin väittänyt, ja väitän yhä, että poliisi on erikoistunut kiusattujen vainoamiseen.

”Me kolme ja Alex” -elokuvassa tekijät etsivät vastausta kysymykseen ”Ovatko koulukiusaajat nyky-yhteiskunnan menestyjiä ?” ”Dokumenttiryhmä jahtaa über-menestyjä Alexander Stubbia etsien vastausta siihen kuka on menestyjä ja kuka luuseri huippumenestyjien Suomessa.”

Filmiryhmä saa tylyn vastaanoton Kokoomuksen vaaliteltalla. Kohtelu heijastaa varsin hyvin Suomen toivoksi itseään väittävän ryhmittymän kovaa ja kylmää arvomaailmaa.

"Alexander Stubb on nousukas kukkopoika, koulukiusaaja ja isän rahoilla hienostokouluja käynyt pyrkyri."

Minun pitää tässä vielä muistuttaa kokoomuslaisen ex-europarlamentaarikko Piia-Noora Kaupin sanoista: "Yhteiskunnan kuuluu turvata minimi, mutta ei sellaista elämää, jossa viihtyy ja nauttii ja pystyy puhumaan kännykkään ja käymään elokuvissa."

Ilmeisesti on kiellettyä puhua koulukiusaamisesta, jos kiusaaja kuuluu yhteiskunnan yläluokkaan. Joko olisi aika lopettaa väittäminen, että kiusaajat ovat luusereita ? Totuus on, että kiusaajista tulee menestyjiä, kiusatuista syrjäytyneitä luusereita.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

7 kommenttia:

Vesa Linja-aho kirjoitti...

Itseäni opettajana naurattaa tuo hysteria, jossa vessanseinäkirjoituksista ja taideteoksista lähtien ruvetaan pelkäämään että joku ammuskelee. Jos joku haluaa saada minut hengiltä, se kyllä onnistuu.

Tuolle hysterisoinnille on oma nimikin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Security_theater

eli metallinpaljastimilla ja muulla sälällä luodaan ihmisille tunne, että he ovat turvassa.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Teatteri on varsin osuva nimi tuolle hölmöilylle.

Pidän itse enemmän Dream Theaterista.

Anonyymi kirjoitti...

Katainekin on kuulemma koulukiusaaja eli tämmöinen roskasakki pyörittää työttömyyttä ja orjia.

NIX

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Kataisesta en ole tuota kuullut, mutta mielenkiinnolla jään odottelemaan varmaa tietoa asiasta. Jos vaikka kakka osuisi tuulettimeen hänenkin kohdalla.

Anonyymi kirjoitti...

Löytyykö tuota "Me kolme ja Alex" leffaa mistään, onko kenelläkään tietoa?

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Koetin etsiä netistä mutta turhaan. Leffan tekijöihin kun saisi yhteyden niin heiltä voisi pyytää kopiota vaikka Youtubeen. Tekijöiden nimet ovat Antti Kasanen, Aleksi Humalainen ja Laura Heikkilä. Sori että kesti vastata koska masennuskausi.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

> En saanut sinuun yhteyttä muuten kuin näin.

Tuon sivulla näkyvän sähköpostiosoitteen pitäisi toimia. Osoite on siis nynny@netti.fi