tiistai 23. lokakuuta 2018

Stoppi koulukiusaamiselle -käsikirja ladattavissa ilmaiseksi


Seura-lehdessä on artikkeli niin tutusta aiheesta. Tällä kertaa aihetta lähestytään eri tavalla ja osittain eri äänenpainoilla. Alkaako lässytys pikkuhiljaa loppua?

Seura: Teemu, Niko ja Sami pahoinpitelivät luokkatoveriaan julmasti koko peruskoulun ajan − Selvitimme, minkälaisia aikuisia kiusaajista tuli

Jutussa haastateltu KiVa Koulun kehittänyt Christina Salmivalli käyttää jutussa kahdesti sanaa ”heikompi” kuvaillessaan väkivallan uhreja. Sitä minullekin toitotettiin koko peruskoulun ajan, että olen heikompi kuin muut. Minulla oli vastassa huomattavan ylivoimaiset viholliset, ja minulta oli rangaistuksen uhalla kielletty kaiken väkivallan käyttö, myös itsepuolustus. En minä heikko ollut, vaan puolustuskyvyttömäksi alistettu niin väkivallan tekijöiden kuin koulun aikuisten taholta. Jos heikkoja haetaan, niitä olivat koulun aikuiset, jotka eivät mahtaneet mitään kurittomille kakaroille.

Artikkelissa olevaa linkkiä klikkaamalla pääsee lataamaan ilmaiseksi Stoppi koulukiusaamiselle -käsikirjan. Artikkelin mukaan kirja on ladattavissa ilmaiseksi 31.10.2018 asti. Pikaisen selailun perusteella voisin alustavasti sanoa, että lässytys alkaa loppua.

* * * * *

Blogin ohjesivu on päivitetty. Korjailin ja täydensin vanhoja ohjeita ja kirjoitin tukun uusia. Alunperin ohjeisiin piti lisätä muutama uusi kohta, mutta lopulta käytin korjauksiin kaksi viikkoa. Eikä ohjesivu silti valmis ole. Tulen kehittämään ohjeita niin kauan kuin jaksan ylläpitää tätä blogia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eteenpäin mennään.