torstai 30. huhtikuuta 2015

Vaalioksennus


Kolumni Turun Sanomissa:

Missä määrin keskustan ja perussuomalaisten suosio kertoo yhä vanhenevan väestön pelosta maailman muutoksessa, halusta säilyttää minkä Suomi-idyllistä voi? Konservatiivisesta päiväunesta, menneestä maailmasta, jossa suomalainen on valkoihoinen ja ulkomaalaiset syynä ongelmiin Suomessa, kehitys- ja eurokriisimaissa.

Maailmasta, jossa kirkkoon kuulutaan, homous on synti ja rikos, naista tytötellään, perheväkivalta ei ole virallisen syytteen alaista eikä raiskausta ole kriminalisoitu avioliitossa. Maailmasta, jossa työlounaat ovat kosteita, alkoholi on masennuslääke eikä koulukiusaamiseen puututa. Maailmasta, jossa ei tarvitse tuntea vieraita kieliä ja kulttuureja, ei tarvitse ymmärtää muita, riittää kun ei ymmärrä itseä.

Olkiukko. Kolumnisti kehittää mielessään kuvan väärin äänestäneiden ryhmästä, ja hyökkää omia mielikuviaan vastaan. Kuulun väärin äänestäneiden suureen joukkoon, mutta en tunnista itseäni tuosta vuodatuksesta.

Kaiketi joskus mainitsin, kuinka yhteiskunta on kasvattanut minut vihalla. Minut on kasvatettu vihaamaan itseäni, sukupuoltani, arvojani. Ylläoleva oksennus on esimerkki siitä. Nuorempana olin altis vaikutteille. Koviin poikiin tuollainen syyllistämällä kasvattaminen ei tehonnut, mutta minuun se upposi.

* * * * *

Tiededokumentti Ikävystymisen olemus (Boredom) tarjoilee kylmää kyytiä koulujärjestelmälle. Ohjelma löytyy taas Yle Areenasta. Katseluaikaa on toukokuun loppuun.

Mitä ikävystymisellä tarkoitetaan, ja mistä tämä aikaamme jäytävä ongelma on peräisin? Voiko tylsyyteen jopa kuolla? Toimittaja Albert Nerenberg tutkii ikävystymisen evoluutiota ja myös keinoja sen nujertamiseksi.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

VÄKIVALLANTEKIJÖITÄ HYYSÄTÄÄN SUOMESSA.

Anonyymi kirjoitti...

Lehtien toimitukset ovat täynnä entisiä koulukiusaajia kertomassa kiusatuilleen, miten olla hyvä ihminen. Case closed.

Anonyymi kirjoitti...

Koulukiusaaminenhan on lisääntynyt sitä mukaan, kun yhteiskunta on liberalisoitunut. Myös alkoholin käyttö on lisääntynyt ja raiskauksia ilmoitetaan poliisille nykyään enemmän.