maanantai 28. huhtikuuta 2014

Vertaistukiryhmät Turussa ja Seinäjoella & Asiaa lastensuojelusta


Valopilkku-projekti on perustanut vertaistukiryhmät Turkuun ja Seinäjoelle. Tiedote Turun ryhmästä:

Avoin vertaistukiryhmä kiusaamista kokeneille

Turun Auralan kansalaisopistossa 26.4. - 24.5.2014 parittomien viikkojen lauantaisin klo 12.00–14.00 ja 20.9. - 13.12.2014 parillisten viikkojen lauantaisin klo 12.00–14.00

• Tule keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiasi kiusaamisesta Valopilkun Turun vertaistukiryhmään

• Keskusteluryhmä on tarkoitettu niille joilla on kouluajalta kiusaamiskokemus sekä kiusattujen läheisille

Valopilkku-projekti tukee kiusaamiskokemuksen omaavia valtakunnallisesti vertaistukeen perustuen puhelimitse ja netin avulla sekä henkilökohtaisten tapaamisten kautta. Koulutamme ja luennoimme kiusaamisen seurauksista.

Ilmoittautumiset ryhmään valopilkku@harjulansetlementti.fi

Valopilkun vertaistukiohjaajakoulutus järjestetään seuraavaksi Helsingissä:

TUKI TOIPUMISEN TIELLE – Vertaistukiohjaaja-koulutus 30. – 31.5.2014 Helsingissä

Koulutus alkaa perjantaina klo 9 – 18 ja jatkuu lauantaina klo 9 – 17 Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksessa, Hietaniemenkatu 9 B, II kerros, 00100 Helsinki

Yhteistyössä mukana Ei Kiusata ry ja Helsingin nuorisoasiainkeskus

• Koulutus on ainutlaatuinen Suomessa jakaen tieto-taitoa ja kokemusta kiusaamisesta toipumiseen

• Kouluttajina Valopilkku-projektin työntekijät

• Koulutus antaa valmiudet toimia vapaaehtoisena vertaistukiohjaajana kiusaamisesta toipuville ja soveltuu ammattilaisille, opiskelijoille, omakohtaisen kiusaamiskokemuksen omaaville sekä muille asiasta kiinnostuneille

• Koulutus käsittää yhteensä 40 tuntia, joista lähiopetusta on 15 tuntia. Koulutus alkaa ennakkotehtävillä ja sisältää lopputyön (20 tuntia), joka palautetaan koulutusviikonlopun jälkeen määräpäivään mennessä, jonka jälkeen todistus postitetaan.

Koulutus on maksuton.

Ilmoittautumiset: Saija Salmi 050-5901134 tai Tina Holmberg-Kalenius 044-7725015 tai valopilkku@harjulansetlementti.fi

* * * * *

Lokakuun liike:

Toiveet ja tarpeet uudenlaisesta, rakentavasta, auttavasta sekä kansalaisia kuuntelevasta lastensuojelusta synnyttivät Lokakuun liikkeen lokakuussa 2012. Se oli alun perin kansalaisliike kaltoin kohdeltujen lastensuojeluperheiden auttamiseksi (vrt 1960-luvulla perustettu Marraskuun liike). Tahdoimme kohentaa kodistaan pois sijoitettujen lasten ja heidän vanhempiensa oikeusturvaa sekä palauttaa pahoiksi leimatuille lastensuojeluperheille heille kuuluvan ihmisarvon.

Vuonna 2014 Lokakuun liikkeen toimintakenttä laajeni. Nyt Lokakuun liike nostaa laajemmin esiin lapsiperheiden oikeuksista käytävää keskustelua. Uutisoimme esimerkiksi erityislasten sekä neurologista ja psykologista tukea tai muuta kuntoutusta tarvitsevien lasten ja näiden perheiden todellisuudesta. Puhumme myös vammaisten lasten ja heidän perheittensä asioista. Niin ikään huoltajuusasiat ja perheitä koskettavat oikeusturvaongelmat ovat Lokakuun liikkeen agendalla. Emmekä unohda esimerkiksi vankien lapsia, emme syrjäytettyjä nuoria tai vieraannutettuja mummuja emmekä köyhyydessä kamppailevia perheitä, ihmisiä, jotka on unohdettu yhteiskunnan reuna-alueille.

Lokakuun liike käsittelee myös kouluväkivaltaa:

Tampereen Takahuhdin koulu hyväksyy koulukiusaamisen

Koulukiusaaminen räjähti käsiin

Koulukiusaamisen karut kasvot

* * * * *

Pelastakaa Perheet ry ja Radium kirjat järjestää Suuren lastensuojeluillan perjantaina 9.5.2014 klo 18-20 Turun kaupunginkirjaston auditoriossa.

* * * * *

Nynny on taas pahasti väsähtänyt. Tekisi mieli laittaa blogi kesätauolle jo nyt. Mutta en voi tehdä sitä vielä. Koetan julkaista pari tekstiä ajankohtaisista ja mielenkiintoisista aiheista ennen kesälomaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pahus kun toi koulutus on just koulujen loppumislauantaina :(

No, ehkä joskus tulee vielä toinen...

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeä blogi äärettömän tärkeästä aiheesta! Toivotaan,että saisi lisää lukijoita, sillä yhdessähän me tämän yhteiskunnan rakennamme. Itse kärsin myös vielä kouluajoista pahan traumatisoitumisen seurauksena. Elämäni olisi kovin erilaista, jos kokemukseni ihmisistä ei olisi värjäytynyt väkisin kovin mustaksi aikoinaan kouluiässä ja sen jälkeeenkin. Hienoa, että Sinä olet jaksanut elää ja yrität omalta osaltasi saada jotain muutosta aikansa eläneisiin tekopyhiin käytänteisiin! Arvostan valtavasti, että jaksat tällaista sivustoa pitää.Omat voimani ovat aika lailla menneet katkeruuteen ja vihaan. En vain tunnu pääsevän niistä enkä masennuksesta enkä ahdistuksesta yli.Vielä hengitän vaikka sitä elämistä epäilenkin.

Toivon Sinulle kaikkea hyvää elämääsi!!