keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Korpilakia kiusaajalle ja käräjäoikeutta korpilakia lukeneille


Helsingin Sanomat: Pahoinpitelytuomio lieveni, koska uhri oli itse koulukiusaaja

Koulukiusatun pojan isäpuoli ja veli on tuomittu sakkoihin 14-vuotiaan kiusaajan pahoinpitelystä.

- -

Oikeus perusteli lievää rangaistusta sillä, että miesten reagoinnissa on yleisen oikeustajun mukaisesti nähtävissä ymmärrettäviä piirteitä.

"Menettely on liittynyt [pahoinpitelyn kohteeksi joutuneen] lapsen itsensä suorittamaan, vakavan ja raukkamaisen tuntuiseen uhkailemiseen sekä ilmeiseen koulukiusaamiseen. Myös kiusatun perhettä on uhkailtu", oikeus huomautti.

- -

Oikeuden mukaan miesten menettely meni liian pitkälle. Vaikka reaktio oli inhimillisesti katsoen ymmärrettävä, miesten olisi aikuisina pitänyt pysytellä rauhallisina.

Väkivalta, tai väkivallan uhka, on tehokas keino väkivallan pysäyttämiseen. Kuulostaa raadolliselta, mutta elämä on.

Radio Rockin Päivävuoron Totuuskomissio kysyi, hyväksyvätkö kuuntelijat vigilanttimeiningin kouluväkivaltaan puuttumisessa. Kyselyyn osallistuneista 76,5 % vastasi hyväksyvänsä.

Hyvä niin. Suomella saattaa olla toivoa. Nykyiset hallitsijamme hallitsevat meitä pelolla. He välittävät vain itsestään ja poliittiseen ja taloudelliseen eliittiin kuuluvista, eivät meistä. Jyrki Käteinenkin seikkaili lompakko auki Euroopassa ökyrikkaita pankkiireja pelastamassa suomalaisten kustannuksella, jotta saisi itselleen huippuviran kun tulee aika jättää uppoava Suomi-laiva. Pelko kansan kapinoinnista saisi tyrannihallitsijat varomaan tekojaan ja pakottaisi heidät toimimaan oman kansan parhaaksi. Miten siis on, aikooko 76,5 % kansasta nousta vastarintaan ja vaatia hallitsijoitamme nöyrtymään kansan edessä ? Tuskin, mutta antakaa minun edes unelmoida siitä.

* * * * *

Nynnypoika jäi ikuisesti yksin, vai jäikö ? Voiko olla mahdollista, että ihme on vihdoin tapahtunut ?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahdolliselle ihmeen tapahtumiselle voisi olla syynä se että elämälläsi on nyt joku muukin suunta kun haistattaa paskat kaikelle. En uskalla spekuloida sillä miten tällä hetkellä näet itsesi, mutta blogissa näkyvän aktiivisuuden ja tekstien tunnelman perusteella uskoisin että itsetuntosi on nyt paremmalla mallilla kuin vielä muutama vuosi sitten jolloin tuon linkatun tekstin olet kirjoittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä se ihme sitten vihdoin tapahtuikin. Jos minä olen sinulle ihme, niin sinä olet minulle myös se ihme. <3 Joskus se iskee täysin yllättäen nurkan takaa kuin salama kirkkaalta taivaalta.