perjantai 17. tammikuuta 2014

Lakia on noudatettava !


Kansa on puhunut. Laki ohittaa moraalin:

Suurin osa suomalaisista näyttää olevan sitä mieltä, että lakia on noudatettava, sanoi oma oikeustaju mitä tahansa.

Toisenlainen aikakausi, toisenlaiset johtajat, toisenlaiset lait, niin meilläkin epätoivotut kansanosat haihtuisivat savuna ilmaan tuhoamisleirien krematorioissa. Kyllä lainkuuliainen kansa tottelee kun käsketään.

Tajuavatko omantuntonsa lain edessä vaientavat ihmiset, mitä he oikeasti ovat tekemässä ? Vanha sanonta kuuluu: Pahan voittoon tarvitaan vain se, etteivät hyvät ihmiset tee mitään. Eikä tarvitse puhua kansanmurhasta. Paljon pienemmät asiat ratkaisevat, miltä tulevaisuus näyttää. Kehitys kulkee tälläkin hetkellä huolestuttavaan suuntaan. Sananvapautta rajoitetaan, sosiaaliturvaa leikataan, työelämää kurjistetaan, ja mitä tekee kansa ?

Enemmistö suomalaisista pitää ehdotonta lainkuuliaisuutta kunnia-asiana. Mitä se ei ole. Ihminen, joka antaa lain ohittaa moraalin, ei ole sankari, vaan raukkamainen pelkuri.

Kun vanhemmat vetävät lapsensa väkisin peruskouluhelvetin läpi, on siihen syynä juuri tuo sokea tottelevaisuus. Kun viranomainen sanoo, että kouluun on mentävä, lainkuuliaiset vanhemmat tottelevat.

* * * * *

Viranomaisten mielivallasta, lastensuojelusta ja systeemin toiminnasta vielä. Olipa kerran joukko kiusaajia, yksi kiusattu, ja yksi oppilas, joka kertoi kiusaamisesta koulun henkilökunnalle. Kenestä tehtiin lastensuojeluilmoitus ? Vastaus löytyy tuolta: Kun lapsi ei ole turvassa

6 kommenttia:

Puolustaja kirjoitti...

Aivan, opettajatkin kehottavat ja käskevät aina noudattamaan lakia. Paitsi tietysti sitä lakia joka määrää koululle velvollisuuden puuttua kiusaamiseen.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Se on niin totta. Kovasti on valikoivaa tuo lakien noudattaminen.

Puolustaja kirjoitti...

Ja tuosta ''Kun lapsi ei ole turvassa''-jutusta vielä, niin itseäni tuo ottaa päähän lähinnä periaatteellisella tasolla. Itse en siis todellakaan joutunut minkään psykiatriakoneiston hampaisiin tms. kuten sinä, mutta se, että minun ei sitten annettu tehdä mitään tuon kiusaamisen lopettamiseksi on se asia, joka eniten otti ja ottaa päähän...

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Epäoikeudenmukaisuus ottaa päähän aina.

Vinkki. Käy Valopilkkuprojektin sivuilla. Koulutuksia järjestetään keväällä useilla paikkakunnilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen kummalliselta kalskahtava mielipide johtuu vain siitä, että ihmiset eivät (enää) tiedä, mitä eroa on lailla (law) ja legaalisella järjestelmällä (legal system).

Ihmiset yleisesti ottaen luulevat näiden kahden asian olevan synonyymeja.

Tosiasiassa niiden välillä on _VALTAVA_ ero, ja ihmiset kauhistuisivat, jos tietäisivät totuuden asiasta.

Laki on yksinkertainen, siinä on vain muutama kohta, ja se on muotoutunut vuosituhansien aikana yleisesti hyväksytyistä periaatteista ja säännöistä, ja perustuu kymmeneen käskyyn. Se ei juuri muutu vuosien kuluessa.

- Älä tapa tai aiheuta toiselle fyysistä vahinkoa
- Älä kajoa toisen omaisuuteen ilman lupaa
- Ole rehellinen sopimuksissasi

Nuo kolme kohtaa on laki suurpiirteisesti ilmaistuna.

Lain tarkoitus on suojella ihmisen oikeuksia (ja nämä oikeudet ovat aina olleet olemassa, tulevat aina olemaan, ja niiden olemassaoloa ei voi mikään paperilappunen muuttaa miksikään, eikä mikään ihmisen tekemä paperi, sopimus, sääntö tai kirjoitettu lause ole koskaan luonut näitä oikeuksia, vaan ne ovat jokaisella täysmääräisinä syntyessään).

Legaalisen järjestelmän tarkoituksena on kontrolloida ihmisiä ja suojella korporaatioita, valtioita, hallituksia sekä vallanpitäjiä.

Legaalinen järjestelmä on se ihmisten kirjoittama, mielipuolinen sääntönivaska, jossa ei ole päätä eikä häntää, ja joita koko ajan "säädetään" lisää. Legaalinen järjestelmä koostuu ASETUKSISTA ja SÄÄDÖKSISTÄ.

Laki on siis täysin eri asia.

Nyt kun olen eritellyt, mitä laki on, ja mitä on legaalinen järjestelmä, voin paljastaa, että olen samaa mieltä asiasta; Laki on suorastaan pyhä asia, joka on ehkäpä kaikista tärkein yksittäinen ihmisen suoja, ja sitä tuleekin kunnioittaa, rakastaa ja varjella kaikin voimin, sillä ilman sitä, ihmisoikeuksien käyttö on mahdotonta.

Legaalinen järjestelmä taas - jokainen, joka sitä kunnioittaa, on aivopesty robottiapina, jota ei voi parhaalla tahdollakaan kutsua ihmiseksi.

Hyvänä uutisena lakia on kaikkien pakko noudattaa, mutta legaalista järjestelmää ei. Sitä on vain heidän noudatettava, jotka ovat antaneet suostumuksensa tulla sen hallinnoimaksi. Harmi vaan, että tämä koskee suurinta osaa tämän planeetan väestöä.

Tässä kohtaa asia menisi liian pitkäksi selittää, joten lisätietoa, ja informaation siitä, miten tämä kaikki oikeasti ja käytännössä toimii, saa esimerkiksi täältä:

http://yourstrawman.com/

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Kiitoksia selvennyksestä. Olen lukenut tuon Strawmanin aiemmin. Eräs blogin kommentoija lähetti siitä linkin useampi vuosi sitten.