torstai 10. helmikuuta 2011

Poliisi vainoaa kiusattuja II

Julkaisin aiemmin kiusaaminen.fi -sivustolla olleen referaatin Samuli Saarisen tapauksesta. Ylen Silminnäkijä on tehnyt Samulista uuden ohjelman: Kouluampujaksi leimattu. Sen voi käydä katsomassa Yle Areenasta, mutta valitettavasti vain rajoitetun ajan.

Ohjelmassa oli muutama erityisen huomion arvoinen seikka. Pitkäniemen sairaalassa lääkäri oli huolestunut Samulin omasta hyvinvoinnista. ”Sensijaan herää voimakas huoli siitä, että tämä syntynyt tilanne on potilaalle suuri henkilökohtainen trauma pitkäaikaisen kiusaamisen lisäksi.” Samulin mukaan tämä lääkäri oli ensimmäinen, joka yritti auttaa eikä pelkästään syyttänyt. Minulla on samanlaisia kokemuksia. Koulussa ja psykiatrisessa hoidossa vain syytettiin. Ensimmäinen ammattiauttaja, joka yritti oikeasti auttaa minua, oli yksityisen lääkäriaseman psykiatri, joka kirjaimellisesti pelasti minut julkisesta laitoshoidosta neljän helvetillisen vuoden jälkeen.

Ohjelman ehkä merkittävin huomio tuli Pitkäniemen lääkäriltä:
Se, joka pitäisi lähettää tutkittavaksi, ei ole se henkilö, vaan se koko joukko joka siinä alkaa reagoida.
Samuli Saarinen on osoittanut todellista rohkeutta lähtiessään julkisuuteen. Hän voi hyvillä mielin ajaa rekkaa ja unohtaa kaiken kokemansa, ja me voimme unohtaa hänet, koska hän on päässyt elämässä eteenpäin ? Hän on siis selviytynyt ? Toivon, että Samuli jatkaa taistelua kiusattujen oikeuksien puolesta, eikä vain katoa unholaan, kun ohjelman katseluaika Yle Areenassa loppuu.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: