maanantai 22. joulukuuta 2014

Tutkimus: Sadisteja on enemmän kuin tiedämmekään


MTV3: Uusi tutkimus väittää: Sadisteja on enemmän kuin tiedämmekään

Lehdistötiedote Psychological Science -sivustolla:

The researchers believe their findings have the potential to inform research and policy on domestic abuse, bullying, animal abuse, and cases of military and police brutality.

“It is such situations that sadistic individuals may exploit for personal pleasure,” says Buckels. “Denying the dark side of personality will not help when managing people in these contexts.”

Ihmisillä on paha taipumus kieltää pahuuden olemassaolo, varsinkin puhuttaessa lapsista. Kouluväkivallan vastustaminen ei voi enää perustua olettamukseen, että kaikilla maailman ihmisillä on samanlainen omatunto ja yhtä korkea moraali kuin hyvään uskovilla ihmisillä itsellään.

* * * * *

Kiitokset juttuvinkistä blogin lukijalle! Uutisvirtaa on mahdotonta seurata yksin. Tämäkin erittäin tärkeä uutinen olisi mennyt minulta ohi ilman lukijoiden apua.

Kiusatun vastaisku täytti viisi vuotta. Taistelu alkoi 12.12.2009.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko suorittanut 2-asteen tutkintoa "nynny nyhverö"...uteliaisuuttani vain kysyn.

Anonyymi kirjoitti...

Kouluväkivallan lisäksi minä ja veljeni jouduimme väkivallan uhreiksi myös harrastuksissa, lopetimme molemmat (koulun & harrastuksen) paitsi että veljeni suoritti 2-asteen...

Anonyymi kirjoitti...

Pidämme nykyäänkin (kaikki 6) tiiviisti yhteyttä, vaikka kukin onkin nykyään eri elämäntilanteessa.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain vaiheessa KOSTAN henkilöille jotka kiusasivat meitä niin koulussa kuin harrastuksissakin, minulla on vain AIKAA...

Anonyymi kirjoitti...

KOSTONI TULEE OSUMAAN SUORAAN YTIMEEN ELI VÄKIVALLAN TEKIJÖIHIN...!

Nynny Nyhverö kirjoitti...

On mulla toisen asteen tutkinto. Peruskoulun jälkeen seikkailin neljä vuotta psykiatriassa. Sitten kävin kaksi vuotta kauppaopistoa, josta sain merkantin paperit. Silloin 90-luvun lopulla pystyi vielä suorittamaan kahden vuoden tutkinnon. Jatkoin kolmannelle vuodelle, mutta väsyin, turhauduin ja keskeytin erinäisten vaiheiden jälkeen. Haistatin paskat koko systeemille ja jäi merkonomin paperit suorittamatta. No, ei paljoa haitannut enkä kadu yhtään että jätin opiskelut siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Sama täällä, ei kiinnosta osallistua tähän ROSKAYHTEISKUNTAAN pätkääkään...ps hyvää uuttavuotta 2015!

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni on täysin väärin puhua "SYRJÄYTYNEISTÄ", sillä me kaikki olemme muiden toimesta "SYRJÄYTETTYJÄ".

Anonyymi kirjoitti...

"KIUSAAMISTA" ei ole olemassa, on vain VÄKIVALTAA...

Anonyymi kirjoitti...

Mistä asioista päiväsi koostuu, olen kehittänyt itselleni tietyn rytmin joka koostuu itselleni tärkeistä asioista...EN siis opiskele enkä ole työelämässä.

Anonyymi kirjoitti...

Verojen makselu ei kyllä sovi syrjäytyneelle. Eipä niillä palkoilla tee mitään järkevää, jos elämä eletään muista eristettynä. Työkkärin rahoillakin saa ehkä jotain ylimääräistä... Syrjäytyneet vielä maksavat turhan kiltisti täyttä veroa yksinäisyydestään. Se pitää tätä hulluutta pystyssä.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

”Mistä asioista päiväsi koostuu”- Kaikenlaista on tehty ja tulee yhä tehtyä. Tietokone, telkku, radion kuuntelu, mutta on muutakin. Vietän paljon aikaa rakentelemalla kaikenlaista pientä kivaa. Onneksi saan käyttää erään sukulaisen verstasta nikkarointiin ja rakenteluun. Aiemmin harrastin kuntoilua mutta se on taas jäänyt vähemmälle. Kevyttä tekemistä siis löytyy. Luulen että Kela ja muut tahot arvioivat mun työkyvyn pahasti yläkanttiin juuri tuon harrastamisen paljouden takia.

”Syrjäytyneet vielä maksavat turhan kiltisti täyttä veroa yksinäisyydestään. Se pitää tätä hulluutta pystyssä.” - Samaa olen ajatellut. Syrjäyttämisen pitäisi maksaa yhteiskunnalle paljon nykyistä enemmän. Ehkä sitten asiat otettaisiin vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, pitäisi itsekin liikkua/kuntoilla nykyistä enemmän.