torstai 24. lokakuuta 2013

Hulluuden historiat, Heureka ja Mielenterveysmessut


Hulluuden historia - Valtion tiedonjulkistamispalkinnon voittanut neliosainen dokumenttisarja hulluuden historiasta pyörii Yle Teemalla uusintakierroksella.

Hulluuden historia - Oulun yliopiston aate- ja oppihistorian professori Petteri Pietikäisen kirja hulluuden historiasta

Professori Pietikäisen haastatteluja voi katsoa Maikkarin Studio55:stä ja kuunnella YleX:stä.

Turun Sanomat haastatteli Pietikäistä 20. lokakuuta. Haastattelu julkaistiin vain paperilehdessä, otsikolla ”Säädetään rakenteita, ei vain päätä.”

Tarjolla oleviin tukimuotoihin Pietikäinen suhtautuu kriittisesti. Hän kirjoittaa kirjassaan happamasti sekä ”biomedikaalisesta minuudesta” että ”psykopälpätyksestä” ja tiivistää epäilyksensä:

- Historiasta käy monin tavoin ilmi, että onnettomia, tuskaisia ja ahdingossa olevia ihmisiä on erittäin vaikea parantaa lääketieteellisesti tai psykoterapialla. Ihmiset selviytyvät ahdingostaan pikemminkin elämäntilanteensa muuttumisen, muiden ihmisten tuen tai yksinkertaisesti ajan kulumisen myötä.

Heureka tulee hulluksi

Heureka tulee hulluksi -näyttelyssä pääset tutustumaan miten mielenterveyden häiriöihin on suhtauduttu ennen ja nyt, miltä mielenterveyden häiriöt tuntuvat ja miten omasta mielenterveydestä sekä mielen hyvinvoinnista voi pitää huolta.

Mielenterveysmessut 19. - 20.11.2013

Mielenterveysmessut kokoaa eri kansalais- ja ammattiryhmät vuosittaiseen suurtapahtumaan Helsingin Wanhaan Satamaan. Messuille odotetaan 5 000 kävijää.

Messuista on tullut vuosi vuodelta yhä suositumpi mieleterveys- ja päihdealan suurtapahtuma.

Vinkki turkulaisille: Turun Mielenterveysyhdistys järjestää jäsenilleen ilmaisen matkan mielenterveysmessuille.

Ei kommentteja: