keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Selviytymistarina


Iltalehti: 12 vuotta anoreksiaa sairastanut: Rakkaus pelasti minut

Minua kiusattiin koko kouluaikani ulkonäöstäni. Kiusaaminen käynnisti yli 12 vuotta kestäneen anoreksian kierteen. Ajattelin, että jos muutun ihmisenä erilaiseksi, ei minua enää kiusata. Ajattelin, että tällaisena en ole oikeanlainen.

Krista on kirjoittanut tarinaansa kauan. Nykyinen blogi kulkee nimellä kävelevä sisällissota.

Jäljet johtavat sylttytehtaalle. Kuinka monen syömishäiriöisen menneisyydestä löytyy kouluväkivaltaa ? Onko sitä edes tutkittu ?

2 kommenttia:

Lilja kirjoitti...

Varmaan vähitään joka kolmannen syömishäiriöisen. Itse sairastuin 13-vuotiaana anoreksiaan koko peruskoulun kestäneen kiusaamisen ja syrjimisen seurauksena. Kotona raakaa henkistä ja fyysistä kiusaamista jatkanut sosiopaattivanhempi lisäsi vettä myllyyn. Yläasteikäisenä olin niin masentunut, että fantasioin itsemurhasta kaikki välitunnit.

Sairastin anoreksiaa koko peruskoulun ja lukion, ja itseni nälkiinnyttäminen on luonnollinen ensiratkaisu vaikeisiin elämäntilanteisiin ja kriiseihin edelleen. Vaikea masennus on hidastanut merkittävästi korkeakouluopintojani, eikä nyt korkeakoulussa uusissa ympyröissä ilmennyt kiusaaminen ja syrjiminen auta tilannetta yhtään, vaikka ennen tätä tuoreinta kiusaamistilannetta aloin jo olla voiton puolella mielenterveyteni suhteen.

Uskomatonta, kuinka paljon ihmisiä saa rääkätä kehdosta hautaan vailla minkäänlaisia seurauksia. Varsinkin naisten keskuudessa kiusaaminen on sen muotoista, että sitä on liki mahdotonta todistaa tai siihen puuttua, varsinkaan kun opettajat eivät tahdo katsoa totuutta silmiin. Vastuu ja syy on helpompi vierittää kiusatun harteille.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Ikävä kuulla että olet kärsinyt niin paljon.

Tutkimustuloksia syömishäiriön ja koulukiusaamisen yhteydestä ei taida olla. Oma arvaukseni on vähintään kaksi kolmasosaa.

Päivi Hamarus kertoo tyttöjen kiusaamisesta

Naisten välisestä kiusaamisesta on uutta tutkimustietoa