keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Ole hiljaa ja syö lääkkeesi II

Tässä on mielenkiintoinen tositarina sairaaseen yhteiskuntaan sopeutumattomasta koulukiusatusta nuoresta, joka joutui psykiatriakoneiston rattaisiin. Tekstin on kirjoittanut taiteilija Riina Hänninen. Taisin hänestä jo aiemmin mainita jossain blogitekstissä. Poliisi-tv:n sivuilta voi lukea lisää.

Olin 19-vuotias kun mulle ehdotettiin pysyvää työkyvyttömyyseläkettä, siihen asti olin ollut sairaspäivärahalla. Lähinnä sairaspäivärahalla oleminen johtui siitä ettei mun elämässä ollut mitään suuntaa, työkkärissä olivat "luovuttaneet", en saanut töitä, enkä opiskelupaikkaa. Kelassa ei jaksettu ja ehdotettiin suoraan että "jää eläkkeelle". Sitten yksi valveutunut tälläisen kuntoutuspaikan työntekijä tajusi että "susta pitää tulla kuvataiteilija", ensimmäinen koko ikänäni ehdotti mulle tälläistä ja kyse oli toisesta tukityöllistetystä ihmisestä, ei siis yhdestäkään "ammatti" opinto-ohjaajasta jne jotka sanoivat mulle suoraan että "no kokeile vaikka jotain artesaanitutkintoa," vaikka vihasin käsitöitä. Menin kansanopistoon ja siellä sain kuulla että voin hakea suoraan AMK:hon, sieltä löysin myös opettajan joka uskoi muhun. Kelan kanssa jouduin käymään sitten taistelun koska ne olis halunnut pitää mut sairaseläkkeellä ja mä taas halusin mennä kouluun. Elämä alkoi kirkastumaan sen jälkeen kun sille löytyi jokin suunta ja ihmisiä jotka uskoi ja kannusti mua. Olen aina pystynyt käymään töissä, tekemään eri projekteja jne joten tälläisiä kunnon perusteita mun eläköittämiseen ei mielestäni koskaan ole ollut, lähinnä vaan se ettei yhteiskunnalla ole ollut mitään "paikkaa" mun kaltaisille nuorille.

Mut ohjattiin murrosikäisenä psykiatrille koulukiusaamisen takia. Mikkeli oli 90-luvulla skinheadien ja rasismin täyttämä paikka jossa munlaiselle politiikasta ja aktivismista kiinnostuneelle nuorelle ei ollut minkäänlaista heijastuspintaa. Minkäännäköistä älyllistä haastetta ei ollut yläasteella, muuta kuin selviytyä päivästä toiseen haukuttuna, ahdistettuna ja erilaisena. "Älykkäälle", erilaiselle nuorelle ei ollut minkäänlaista aikuista tarttumapintaa. Kuvataiteen opettaja raivosi kun en laittanut sinistä sinne minne hän halusi tai piirtänyt sellaisia kuvia kuin hän halusi. Tätä älyllistä turhautumistani alettiin tottakai lääkitä lääkkeillä heti 13-14 -vuotiaana. Olen syönyt masennuslääkkeitä niin nuoresta asti, enkä sitä tietysti teininä osannut kyseenalaistaa. Ihmistä joka ei sopeutunut pikkukaupungin ahdistavaan ilmapiiriin alettiin siis sotkea kemikaaleilla ja syyllistämisellä siitä että "erilainen" nuori on sairas vaikka se ympäristö oli sairas ja täynnä vihaa.

Sitten jokainen lääkäri halusi kokeilla kaikkia eri lääkkeitä joiden takia lihoin noin 60 kg enkä jaksanut enää liikkua tai tehdä yhtikäs mitään ja kaikki tämä alle 20-vuotiaana. Kukaan lääkäreistä ei sinänsä jaksanut sitoutua asiaan vaan määräsi lääkkeitä vain kokeillakseen miten saada tämä "ongelma" eli nuoren ihmisen turhautuminen hoidettua pois. Eläke tuntui olevan kaikille lääkäreille vastaus vapautukseen vastuusta ja ongelman "nopeasti" pois hoitamisesta. Tällä yhteiskunnalla ei taida vain olla kovasti perspektiiviä siihen että nopeasti pois hoidetut ongelmat eivät katoa vaan isonevat.

Päästään tähän "serotoniini"huijaukseen mikä on kaikista älytöntä, esim: murrosikäinen nuori joka on kiusattu ja turhautunut elämänsä päämäärättömyyteen menee lääkärille, lääkäri sanoo "no niin sinulla on siis aivojen välitysaineiden häiriö, otappa tätä lääkettä joka vaikuttaa niihin." Teini syö kiltisti lääkkeensä. Kun teini on saatu koukkuun eri kemikaaleihin tajutaan vasta kysyä "Millä tämä aivojen kemiallinen epätasapaino mitattiin ?" Vastaus on: EI MILLÄÄN ! Mutta nyt ne ainakin sitten ovat päin helvettiä kun aivoja muokkaavia kemikaaleja on jo syöty vuosia ! Asettelu on sama kuin joku tulisi sinulle kertomaan kadulla: Olitko tänään iloinen ? "Olin" Kyse on siis aivojen epätasapainosta, ota tästä aivojen kemiaa muokkaavaa ainetta" OK. Ja tätä asetelmaa ei kyseenalaisteta missään, harvoissa netistä löytyvistä teksteissä mutta psykiatrian kritiikkiä ei löydy kirjallisuudesta tai siitä ei puhuta yliopistopiireissä miltei ollenkaan !

Ihmiset jotka ovat helposti epämääräisen elämäntilanteensa takia vedettävissä mukaan vedetään mukaan tähän psykiatrian lahkoon ja koukutetaan mahdollisimman nuorina, koska vaikka muuta väitetään nämä lääkkeet jotka muokkaavat aivojen kemiallista tasapainoa oikeasti koukuttavat ja tekevät vuosien jälkeen lopettamisen mahdottomaksi nimimerkillä : hyvin yleisen masennuslääkkeen lopetusta yrittäessä nyt kulunut 5 vuotta. Lääkäreille tottakai tämän lääkkeen lopetusyritys on rahasampo ja siis lääketeollisuudelle koska se yleensä laukaisee lisää oireita, tai ylipäätänsä lääkkeen käytön yhteydessä tarvitaan jo lisää lääkkeitä "tasapainottamaan" esim masennuslääkkeiden itsetuho + MASENNUSvaikutuksia. Siksi usein masennuslääkityt saadaan koukutettua uusiin lääkkeisiin.

Jos yrität etsiä kritiikkiä tai ihmisiä jotka ovat tajunneet asian joudun etsimään todellakin, onneksi ns. "heräämisiä" kyseenalaistamiseen on alkanut tapahtua. Itselläni se vei 26 vuotta ja ei yhtäkään selkeää "diagnoosia" vain helvetinmoinen määrä koukuttavia lääkkeitä. Toivottavasti monen ei tarvitsisi mennä läpi samaa ennenkuin osataan puuttua esim. nuorten lääkitsemiseen tai koulukiusattujen "hoitoa".

Olisi mielenkiintoista nähdä esim. milloin mediassa voitaisiin kyseenalaistaa näitä käytäntöjä, varsinkin kun lääkkeiden sivuvaikutukset ovat vaiettuja. En usko että on sattumaa että esim. suurin osa koulumurhaajista söi samoja masennuslääkkeitä joiden jo sivuvaikutuksissa lukee "voi aiheuttaa aggressiivista käyttäytymistä ja ITSEMURHAN." Tästä ei puhuta koska kyse on miljardibisneksestä ja kontrollista. Koulumurhat ovat olleet hyvä kontrollin ja pelon väline. Nyt saada lisää koulukiusattuja tuomittua psykiatrian piiriin eli siis lääkitykseen + ihmisille uskoteltua että lääkitys on tärkeää ja kaikki ihmisyyden negatiiviset tunteet "pois hoidettuja".

Eläköittäminen on vain epätoivoisten lääkärien tekosia jotka eivät jaksa hoitaa jatkuvia kasvavia "potilas"virtoja kun ihmiselle uskotellaan että jokainen inhimillinen tunne on "sairaus".

Voi kun ihmiset oppisivat kyseenalaistamaan asioita mahdollisimman nopeasti.

Alkuperäinen teksti löytyy Riinan blogista. Nynny seikkailee lääkkeiden ihmeellisessä maailmassa tositarinassa Ole hiljaa ja syö lääkkeesi.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-2 miljardia euroa vuodessa.

- Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".

Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.

Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.

- Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

lyyxem.freehostia.com/1930.htm

Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti "Huusis"-lehti. Linkissä Tuulispään pilapiirros.

Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkoitti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

http://suomenmaa.bravehost.com/

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Meni offtopiciksi, mutta julkaistaan kommentti koska aihe sivuaa nykyistä koulumaailmaa esimerkiksi pakkoruotsina. Vastustan pakkoruotsia, kuten monia muitakin pakkoja. Pakko on hyvä estämään, mutta huono kannustamaan ihmisiä tekemään jotain. Ja kuten vanha viisaus sanoo: Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa. Mutta sata vuotta vanhoja tapahtumia ei mielestäni pitäisi tässäkään asiassa käyttää perusteluna mihinkään suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Salaliitto! YLE julkaisi 13.3.2011 uutisen Euroopan Neuvostosta - jonka raportti julkaistiin jo 6 kuukautta sitten.

Kepu haluaa koota suurimmat puolueet keskustelemaan pakkoruotsin käsittelystä vaalikampanjoissa. Puoluesihteeri Timo Laaninen toivoo, että eduskuntaan ei yritettäisi ratsastaa pakkoruotsilla.

Keskustan järjestämä puoluekartelli häpäisee länsimaalaisen demokratian, johon ei sovi vaalikeskustelun minkäänlainen ennaltamäärääminen.

Lahjovatkohan ruotsinkieliset säätiöt rahalla kepulaisiakin ?

Useiden eri gallupien mukaan suurin osa suomalaisista tahtoo pakkoruotsin pois, mutta kepulit tahtovat oikein neuvotella, ettei siitä tehtäisi vaaliteemaa?

Ettei vain demokratia pääsisi toteutumaan, koska kansalaiset ovat "väärässä"?

- Koska Sdp on saanut vuosikymmenet niin valtavia rahasummia Ruotsista ja Rkp:ltä, ei se voi alkaa yhtäkkiä vastustaa pakkoruotsia, vaikka sen omat kannattajat sitä jo vastustavatkin.

Urpil. vastasi ensin vaalikoneessa, että on osittain eri mieltä pakkoruotsin pitämisestä, mutta Rkp ja Lipponen soittivat hänelle ja seuraavana aamuna Urpilainen pyysi anteeksi, että oli ”epähuomiossa” laittanut väärin kielikysymykseen.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpolainen sanoi 2.3.2011 radio Vegan ruotsinkielisille uutisille, että hän ja puolue on pakkoruotsin kannalla ja tulee vastakin vaatimaan sitä kouluihin.

myös Höplässä 23.3.2011 Jutta myi sielunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Useimmat maat ovat yksikielisiä, niissä on vain yksi virallinen kieli. Suomessa kuitenkin vaikuttaa ruotsalainen puolue- ja rahavalta ja kova sensuuri.

Salaliitto! YLE julkaisi 13.3.2011 uutisen Euroopan Neuvostosta - jonka raportti julkaistiin jo 6 kuukautta sitten.

Kepu haluaa koota suurimmat puolueet keskustelemaan pakkoruotsin käsittelystä vaalikampanjoissa. Puoluesihteeri Timo Laaninen toivoo, että eduskuntaan ei yritettäisi ratsastaa pakkoruotsilla.

Keskustan järjestämä puoluekartelli häpäisee länsimaalaisen demokratian, johon ei sovi vaalikeskustelun minkäänlainen ennaltamäärääminen.

Lahjovatko ruotsinkieliset säätiöt kepulaisiakin?

Useiden eri gallupien mukaan suurin osa suomalaisista tahtoo pakkoruotsin pois, mutta kepulit tahtovat oikein neuvotella, ettei siitä tehtäisi vaaliteemaa?

- Koska Sdp on saanut vuosikymmenet niin valtavia rahasummia Ruotsista ja Rkp:ltä, ei se voi alkaa yhtäkkiä vastustaa pakkoruotsia, vaikka sen omat kannattajat sitä jo vastustavatkin.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoi 2.3.2011 radio Vegan ruotsinkielisille uutisille, että hän ja puolue on pakkoruotsin kannalla.

Ettei vain demokratia pääsisi toteutumaan, koska puolue-eliitin mielestä kansa on väärässä?

- Vain Perussuomalaiset vastustavat pakkoruotsia ja sen vuoksi heitä media (mm. iltapäivälehdet) kiusaakin.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Se taitaa olla pieni mutta äänekäs eliitti, mikä ylläpitää pakkoruotsia.

Suvussani on myös täysin ummikkoja ruotsinkielisiä. Myös heidän omakieliset palvelut on turvattava, ja useinhan se onnistuu hyvin, koska kaikki puhuvat ruotsia niillä seuduilla. Ja toisaalta kielitaidoton oppii virkamiesruotsin parin kuukauden intensiivikurssilla.

Tiedän, että vieraan kielen oppii parin kuukauden kurssilla, koska mä itse olen niin tehnyt ja ihan omasta halusta. Ja ihan hyvin olen pärjännyt ulkomailla. Ruotsin aloitin peruskoulun kolmannella, mutta osaan käyttää tuota pikakurssikieltä paljon paremmin !

Persujen vaalimenestys kyllä tulee aiheuttamaan muutoksen politiikassa, mutta kovin radikaaleja muutoksia ei kannata odottaa.