tiistai 15. kesäkuuta 2010

Rikoskomisario: ”Ilkivalta on vahva kannanotto”

Torstai 17. joulukuuta 2009

Opetuspalvelukeskuksen tuhotyö selvisi samalla
Oikeustalon ikkunoita rikkonut suuttui koulukiusaamissyytteiden hylkäämisestä
Turun Sanomat
SEPPO SUDENNIEMI

Turun oikeustalon ikkunoita maanantaina aamuyöllä rikkonut 35-vuotias turkulaismies kertoi poliisille tehneensä tihutyön protestiksi koulukiusaamisjuttua koskevien syytteiden hylkäämisestä. Mies ei liity mitenkään Turun käräjäoikeuden viime viikolla antamaan kiusaamisjuttupäätökseen. Tekijä kuitenkin sanoi suuttuneensa tuomiosta, koska oli itse jatkuvan kiusaamisen kohteena kouluaikoinaan. Mies meni yöllä yhden jälkeen oikeustalon pihalle ja paiskoi betoninkappaleita ikkunoihin. Rikki meni seitsemän julkisivun ikkunaa, joista muutama oli isoja, yksi yli kolme metriä korkea ja kaksi ja puoli metriä leveä. Kaikki ikkunat olivat melko kookkaita ja yksi niistä oli panssarilasi-ikkuna. Partiopoliisit olivat yöllä palaamassa viereiselle poliisitaloIle, kun he näkivät huppupäisen miehen tulevan pihalta. Poliisien epäilys heräsi ja he pysähtyivät kysymään mitä mies oli pihalla puuhannut. Mies lähti juoksemaan pakoon, mutta poliisit juoksivat hänet kiinni ja kohta ilkivalta selvisi.

Oikeustalo saanut olla rauhassa

Vahtimestari Juha Merilän mukaan 12 vuotta vanhaan oikeustaloon ei tätä ennen ole kohdistunut näin tuhoisaa toimintaa. Pari vuotta sitten pihan roskapönttöihin liimattiin islamilaisten maahanmuuttajien vastaisia rasistisia lappuja, mutta muuten ei paikkoja ole rikottu. - Onneksi on tuplaikkunat eikä mies saanut sisempää rikki, vaikka ulompaankin on täytynyt kohdistua voimakkaita iskuja. Jos sisempi olisi rikkoutunut, olisi nyt aika kylmä. Juttua tutkivan rikoskomisarion Vesa Aaltosen mukaan pidätettyä miestä kuulusteltaessa selvisi toinenkin vahingonteko. Lauantaina aamuyöllä kaupungin opetuspalvelukeskuksesta Puutarhakadun varrella oli rikottu viisi ikkunaa. - Hän otti koulukiusaamistuomion hyvin raskaasti, koska omat kouluajat muistuivat mieleen. Hän koki, että koululaitos ei puutu riittävän tehokkaasti kiusaamisjuttuihin. Ilkivalta on vahva kannanotto eikä siihen pidä ryhtyä, vaikka kuinka harmittaisi, Aaltonen totesi. Rikkojalla ei ole aiempaa rikosrekisteriä ja hän on päässyt jo vapaalle jalalle.

Asianomistaja ja syyttäjä valittivat

Turun käräjäoikeuden laamanni Erkki Hämäläinen ei keskiviikkona tiennyt, saadaanko uudet lasit jouluksi. Nyt ikkunat on paikattu väliaikaisesti. - Ei tällaisella tempauksella mitään voiteta. Tuskin tekijä edes rikkoessaan ymmärsi, minkälaisen vahingon hän itselleen aiheutti. Ikkunoiden uusiminen on kallista, Hämäläinen totesi. Kiusaamisjutun syyttäjä Jonna Ryynänen kertoi jättäneensä keskiviikkona ilmoituksen tyytymättömyydestä käräjäoikeuden päätökseen. Juttu siirtyy hovioikeuden puntaroitavaksi. - Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että kiusaamista oli tapahtunut vain tietyn ajan, mutta syyttäjän mielestä sitä tapahtui koko ala-asteen ajan. Näytön punnitsemiseksi on syytä lähteä eteenpäin, Ryynänen katsoi. Myös asianomistaja ilmoitti keskiviikkona valittavansa hovioikeuteen. Turkulaista Cygnaeuksen alakoulua koskeva kiusaamisjuttu on ennakkojuttu siitä, minkälainen on opettajan vastuu kiusaamistapauksessa. Lain mukaan koulun on taattava työrauha ja koskemattomuus jokaiselle oppilaalle. Syytteen mukaan rehtorit, opettajat ja ruotsinkielinen koulutoimenjohtaja eivät tehneet riittävästi kiusaamisen kitkemiseksi eivätkä ohjanneet siihen riittävästi resursseja. Käräjäoikeus katsoi opettajien toimineen virkavelvollisuuksiensa mukaisesti ja puuttuneen kiusaamistapaukseen.

[kuvateksti] Oikeustalon ikkunat on paikattu väliaikaisesti. Vielä on epävarmaa saadaanko ikkunat uusittua ennen joulua.
Tästä alkoi taisteluni yhteiskuntaa vastaan. Käräjäoikeuden päätös ja koulun/opetustoimen edustajien ylimielinen esiintyminen julkisuudessa ylittivät sietokykyni. 12.12.2009 tein iskun opetuspalvelukeskukseen ja 14.12.2009 käräjäoikeuteen, jossa minut pidätettiin kun olin poistumassa paikalta.

Mikä saa 34-vuotiaan tekemään tällaista ? Se tulee vielä harvinaisen selväksi tässä blogissa, tavalla jota kukaan muu ei ole koskaan tässä maassa tehnyt.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: