torstai 17. kesäkuuta 2010

Älä luota yhteiskuntaan, älä kirjoita ministerille !

Opetusministerin erityisavustajan vastaus 6.4.2010
Hyvä *****,

Kiitos viestistäsi opetusministeri Henna Virkkuselle, missä kiinnität huomiota tärkeään asiaan. Opetusministeri Virkkusen pyynnöstä vastaan Sinulle ja pahoittelen tosiaan vastauksen viivästymistä.

Viestistäsi käy ilmi, että olet elämäsi aikana kokenut paljon ikäviä asioita. Onkin hyvä todeta, että mahdolliseen masennukseen löytyy yleensä ammattiapua. Koulukiusaamisen osalta voi todeta, että sen suhteen on aina noudetettava nollatoleranssia. Mitään kiusaamista ei saa hyväksyä.

Koulukiusaamisen vähentämiseksi onkin viime aikoina tehty paljon työtä. Tuloksia on saatu aikaan, mutta sen karsiminen kokonaan pois on vaikeaa. Asennekasvatus on keskeistä, kuten myös kiusaamisesta puhuminen. Asiaan kiinnitetään huomiota eri hallinnonalojen toimesta, opetusministeriön KiVa Koulu-ohjelman kautta ja esimerkiksi terveydenhuollon kautta. Terveystarkastuksissa tullaankin entistä selkeämmin kysymään, onko oppilas ollut kiusaamisen kohteena tai toiminut itse kiusaajana. Asetuksessa (380/2009 neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta) velvoitetaan nimenomaan kiinnittämään huomiota lähisuhdeväkivallan ja koulukiusaamisen ehkäisyyn.

Mitään kiusaamista ei saa hyväksyä.

Ystävällisin terveisin,

Laura Rissanen
Opetusministerin erityisavustaja

Tyypillistä lässynläätä. Ikävää kun on tapahtunut ikäviä asioita, kiusaamista ei saa hyväksyä, mutta nykyään asiat ovat paremmin, joten mene hoitoon, syö lääkkeesi, hyväksy kohtalosi ja ole hiljaa.

Jos Pekka-Eric ja Matti olisivat pyytäneet apua ministeriltä, ja saaneet samanlaisen vastauksen, olisivatko teot jääneet tekemättä ? Olen täysin varma, että tälläkin hetkellä täällä Suomessa usea kiusattu pohtii todella synkkää asiaa. Tässä tilanteessa, kun valtaapitävät lässyttävät ja poliisi vainoaa kiusattuja, on täysin varmaa, että jotain todella pahaa tulee vielä tapahtumaan. Silloin voin taas kylmästi todeta: Ihan normi päivä.

Maailma olisi parempi paikka ilman Henna Virkkusen kaltaisia vihjeettömiä lässyttäjiä.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: