keskiviikko 15. elokuuta 2018

Back to School – Ikäviä lapsuusmuistojaOsta! Osta! Osta! Ihania vaatteita, reppuja, koulutarvikkeita! Takaisin kouluun! Jee! Jee! Jee!

Joka elokuu toistuva mainosrumba on taas täällä. Mainokset pursuvat kirkkaita värejä, hauskuutta ja iloisia ilmeitä lasten valmistautuessa alkavaan kouluvuoteen. Vaikka olen jo nelikymppinen, mainokset nostavat yhä ikäviä tunteita pintaan.Minulle koulun alkaminen oli raskasta. Kesän sai elää ilman väkivaltaa, kunnes heinäkuun lopulla alkoi tajuamaan, ettei aikaa ollut paljoa jäljellä. Back to School -mainonnan alkaessa todellisuus iski kovaa. Pahinta rumbassa oli todellisuudentajunsa hukanneiden aikuisten vouhotus siitä, kuinka kivaa koulun alku on. Ahdistus kasvoi, kunnes yleensä viimeisenä iltana huusin ja itkin etten halua mennä kouluun. Lenkkarit ja reppu hohtivat uutuuttaan, kun kävelin koulun ovesta sisään seuraavana aamuna.

Ei tämä voi olla niin vaikeaa. Jos koululainen oireilee ennen koulun alkua, jotain on vialla. Syy on selvitettävä, eikä sekään riitä. Jos syynä on kouluväkivallan aiheuttama pelko ja ahdistus, on väkivalta kertakaikkiaan saatava loppumaan. Apua voi etsiä tuolta:

Koulukiusaaminen.fi


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa.