perjantai 24. heinäkuuta 2015

Sosiaaliturva Romanian tasolla ja lisää leikataan


Facebook-ryhmä Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! järjestää suurmielenosoituksen Helsingissä lauantaina 22.8.

* * * * *

Lähtökohta on tämä: Suomen sosiaaliturva on riittämätön ja alistava.

Tammikuussa, ennen vaaleja, oltiin vielä köyhän puolella: ”Suomessa miljoona ihmistä elää alle tuhannen euron tuloilla. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus tarkoittaa sitä, että näiltä ihmisiltä ei leikata mitään.”

Vaalilupaukset unohtuivat nopeasti. Koko kansa osallistetaan taloustalkoisiin. Rikkaat voivat osallistua vapaaehtoisesti, kun pääministeri oikein kauniisti pyytää. Köyhiltä leikataan väkisin ja paljon. Leikkaukset ovat väärä tie ja vaihtoehtoja löytyisi, mutta on helpompaa ottaa köyhältä. Eihän köyhä kapinoi, eihän? No, eipä ole kovin kummoisia kapinoita täällä viime vuosikymmeninä nähty. Siksi valtaeliitti uskaltaa röyhkeästi jatkaa kurjistamispolitiikkaansa.

Perussuomalaisten kansanedustajat ovat samanlaisia vallanhimoisia paskoja kuin kaikki muutkin valtaan päässeet poliitikot. Persuja äänesti moni köyhä, joilta nyt leikataan hallitusvastuun nimissä. En ihmettele, jos omat koirat purisivat Soinia ja kumppaneita. Enkä olisi yhtään pahoillani, jos niin tapahtuisi. Ehkä se opettaisi isoille herroille ja rouville vähän nöyryyttä ja vastuuta äänestäjistään.

Hyvä sosiaaliturva takaa yhteiskuntarauhan.

* * * * *

Blogitauko. Elokuun puolella jatketaan.

5 kommenttia:

Puolustaja kirjoitti...

On ilmeisesti pakko vaan todeta tylyksi faktaksi se, että harvoja poikkeuksia lukuunottamatta ei ole hyviä poliitikkoja. On vain vähemmän huonoja ja enemmän huonoja. Nukkuvien äänestäminen ei ole fiksua sekään, joten ainoa vaihtoehto on koettaa valita se vähiten huono ehdokas.

Itsehän olen vuotta vaille äänestysiän, mutta veikkaan että jos ikää olisi ollut se vuosi enemmän, olisin itse todennäköisesti äänestänyt persuja, en tosin Soinia. Minulla on semmoinen kutina että Kokoomuksen päättyminen hallitukseen vaikuttaa paljon - juuri tuolla tavalla kuin kirjoitit. SDP olisi tod. näk. ollut parempi vaihtoehto kolmanneksi hallituspuolueeksi.

Kouluväkivallan kohteena olevan peruskouluikäisen näkökulmasta on kuitenkin ihan sama, istuvatko hallituksessa vaikka Vihreät, PS tahi Piraattipuolue. Jos on yksi asia, mihin kaikki valtaapitävät ovat sitoutuneita, niin se on silmien sulkeminen tämän kaltaisilta asioilta.

Lopuksi kehnonpuoleista vaalihuumoria. Miksi Keskusta on kaikista puolueista luotettavin?
Vastaus: Muihin puolueisiin ei voi luottaa missään asiassa. Keskustan voi sentään luottaa pettävän aina.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Keskusta pettää aina :)

BTW. Hyvä kirjoitus tuo ”Kun munattomuudesta tulee hyve.”

Anonyymi kirjoitti...

TÄYTTÄ ASIAA, JÄLLEEN KERRAN.

Anonyymi kirjoitti...

"Hyviä poliitikkoja"?

Huono puu ei voi tuottaa hyvää hedelmää.

Valtarakenteet on rakennettu tismalleen tarkoituksella juuri sellaisiksi, kuin ne ovat. Ja ihmiset vieläkin elävät turhassa toivossa, että ne rakenteet joskus tarjoaisivat kansan eduksi jotain hyvää? Tai että ne ylläpitäisivät tai rakentaisivat oikeudenmukaisuutta?

Miksi luottaa suteen lampaiden vartijana, tai pukkiin kaalimaan vahtina?

Siitä on kyse nykyjärjestelmässä - lampaat palvovat susia, jotka nauravat lampaiden tyhmyydelle - ja sitten lampaat ihmettelevät, että mistään ei näytä löytyvän "hyviä susia".

Huh.

Demokratia, kansanvalta, on täysi illuusio. Ja toimivanakin, se olisi vain enemmistön diktatuuri. Koko järjestelmä perustuu harhaanjohtamiseen ja hämäykseen - luvataan kyllä kaikenlaista, ja puhutaan paljon kauniita ja ruusuisia (ja jostain syystä, kansa aina uskoo tyhmänä nämä puheet), ja sitten tehdään aivan muuta samanaikaisesti.

Sama taktiikka on toiminut vuosituhansia, milloin minkäkinlaisilla keinoilla toteutettuna. Tietty, piskuinen ryhmä on aina pysynyt super-rikkaana ja etuoikeutettuna, ja suuret massat on aina jätetty riutumaan köyhyyteen ja kurjuuteen.

Siihen koko järjestelmä perustuu, eikä se ole muuksi muuttumassa. Korporaatioiden syntyminen ja olemassaolo on viimeinen naula köyhien arkkuun - kun niille annetaan yhä lisää valtaa, ja kaikki palvelut, jotka kuuluisivat hallitukselle (ns. 'yksityistäminen'), ei ole enää mitään toivoa jäljellä.

Mielenkiintoinen kysymys; mihin hallituksia ja valtioita tarvitaan, jos korporaatiot hoitavat kohta kaikki ne asiat, joita varten moiset asiat alunperin pystytettiinkin?

Posti on nykyisin korporaatio. Ja moni asia, joka näyttää julkisen vallan palvelulta, paljastuukin pienellä tutkimisella myöskin korporaatioksi. Tulipa tuossa havaittua, että myös "Finland" on itseasiassa korporaatio nykyisin. Miksipä ei sitten poliisi, kirjasto, terveydenhuolto, jne..? Kaikkihan on mitattava kolikoissa, jotta köyhällä ei vaan voi koskaan käydä tuuri, ja jotta rikkaiden kirstut paisuvat entisestään.

On aika naiivia olettaa, että tässä järjestelmässä voisi joskus tapahtua jotain sellaista, kuin 'hyvä poliitikko' tai 'päätös kansan hyväksi'. Asiat olisivat paljon paremmin, jos tämä olisi mahdollista, eikä köyhiä käytännössä olisi, ja Suomikin olisi menestyksen ihmemaa kaikilla tasoilla. Nyt se on vain tyypillinen, 'köyhät kyykkyyn'-vankila, ja kansa hurraa aina kruunun tai ministerin nähdessään.

Anonyymi kirjoitti...

Missä noin on sanottu, että Suomessa sosiaaliturva on Romanian tasolla? Tuon laittamasi linkin takaa paljastui toinen linkki, joka vei Iltalehden sivuille uutiseen, jossa lukee näin:

"Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea antaa Suomelle sapiskaa liian matalista sosiaalituista.

Neuvoston sosiaalinen peruskirja edellyttää, että etuuksien minimimäärien täytyy olla vähintään 50 prosenttia kansalaisten mediaanitulosta
...
Suomi joutui nuhteluiden kanssa melkoiseen kastiin. Euroopan neuvoston 47 jäsenvaltiosta kaikkiaan 21 maan sosiaaliturvan etuudet on todettu riittämättömiksi. Näitä maita ovat muun muassa Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova, Montenegro, Romania, Venäjä - sekä yllättäen Suomi ja Ruotsi."

Eli tuossa sanotaan, että mm. Suomessa ja Romaniassa sosiaalitukien minimimäärä on alle 50% kansalaisten mediaanitulosta. Ei sanota, että ne olisivat molemmissa maissa yhtä huonot.

Onko ne sosiaalituet kuitenkaan Suomessa niin huonot? Olen ymmärtänyt, että esim. mustalaiset saavat sossusta joka vuosi useamman sata euroa uuteen mekkoon. Kyllä täällä sitä rahaa kuitenkin saa paremmin kuin monissa muissa maissa. Toki sosiaalitukien saamista pitäisi jotenkin yksinkertaistaa esim. perustulolla.