lauantai 25. elokuuta 2012

Outoa yhdistys/yritystoimintaa


Kiusaamisen vastustamisesta syntyy sotkua. Enkeli-Elisagate ei ole ensimmäinen sotkuun mennyt tai epäilyjä herättävä tapaus Suomessa.

Ylioppilaslehti: Mihin katosivat Kiusattujen tuen rahat?

Ylioppilaslehti: Osakeyhtiö kiusattujen asialla

* * * * *

Nynny Nyhverö on Facebookissa !

Kävin kirjoittamassa ajatuksia Enkeli-Elisaan kriittisesti suhtautuvalle sivulle:

...Olen seurannut kiusaamisteemaa jo kolme vuosikymmentä. Enkeli-Elisa oli ensimmäinen todella suuren ihmisjoukon tavoittanut ruohonjuuritason yritys nostaa kiusaamisen ruma todellisuus koko kansan tietoisuuteen. Itse asiassa se oli lähellä onnistua. Elisan tarinan rohkaisemina kiusaamiskokemuksistaan aiemmin vaienneet ihmiset avautuivat ja kertoivat avoimesti traumaattisista kokemuksistaan. Kuulijoina oli toisia saman kokeneita. Syntyi vertaistukiyhteisö. Vaikka olenkin pessimisti, uskoin, että yhteisöstä tulisi vaikutusvaltainen tekijä kiusaamiskeskusteluun. Sellainen tekijä, jota poliitikot ja viranomaiset eivät voisi enää sivuuttaa olankohautuksella.

Mutta välittämisen verkko sotkeutui valheiden verkoksi.

En ole koskaan ennen nähnyt, kuinka kiusatut repeytyvät kahteen toisilleen vihamieliseen leiriin ja hyökkäävät toisiaan vastaan. Tämä on saatava loppumaan. Mintulta toivon kuulevani totuuden, ei enää selityksiä.

Elisagatea käsittelevillä palstoilla näkee, kuinka suuri tarve ihmisillä on keskustella kiusaamisteemasta. Kysynkin, että onko ihmisten enää mahdollista liittoutua yhdeksi yhteisöksi ja taistella yhdessä kiusaamista vastaan.

Ei kommentteja: