torstai 12. heinäkuuta 2012

Hesarin juttu Enkeli-Elisasta


Feministisen Tulva-lehden entisen päätoimittajan Hesarin Kuukausiliitteeseen tekemä juttu sai aikaiseksi melkoisen kohun Enkeli-Elisan ympärille. Poliisitutkinnan valmistumista odottaessa on aikaa lukea Hesarin juttu läpi. Murha.infosta löytyy linkkejä juttuun tästä ja tästä. Juttu on vaikeasti luettavissa valokuvien huonon laadun takia. Parempia en netistä löytänyt.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin Olematon-Elisan vanavedessä on hyvä kysyä että onkohan tätä Nynnyäkään oikeasti olemassa? Jos hänenkin tarinansa on valetta?

Eikun hitto, onhan meillä oikeuden pöytäkirja joka todistaa ainakin jonkun rikkoneen jossain ikkunoita. Vai onko? Kuinka moni jaksaa lopulta hakea sen todellisuudessa hakea mistään oikeudesta? Onkohan mitään koulukiusausta edes olemassa?

Voi apua. Heitti kyllä pelottavan eksistentiaalisen kriisin partaalle tämä juttu. Minttu Vettenterä teki todellisen karhunpalveluksen koulukiusatuille.

Anonyymi kirjoitti...

Miten kirjoittajan tausta "Feministisen Tulva-lehden" entisenä päätoimittajana liittyy asiaan?

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Toimittajan tausta on fakta. Tulva-lehden feministisyys on fakta.

Tai en ole sittenkään varma tiedon todenperäisyydestä. Wikipediassa on artikkeli samannimisestä henkilöstä. Minulla ei ole todisteita että kyseessä olisi sama henkilö kuin jutun kirjoittanut toimittaja Silfverberg.

Ahtisaari tahtoisi toimittajien puoluekannat julkisiksi:
"Tämä helpottaisi ainakin sellaisten ihmisten toimintaa, jotka haluaisivat katsoa, mikä tuon ihmisen tausta on. Jokainenhan meistä on vuosien varrella jotain harrastanut ja saattanut olla jopa puolueessa mukanakin. Silloin voi asettaa kaikki sanomisetkin johonkin perspektiiviin. Ei se ole tämän kummallisempaa."

Hamilo:
”Suhtaudun useimpiin nuoren polven toimittajakollegoihini ideologisella skeptisyydellä. Sellaisten journalistien kuin Hanna Nikkasen ja Anu Silfverbergin tekstejä vaikkapa taloudesta tai naisten asemasta ei kannata lukea ilman voimakkaita punavihersiirtymän korjaavia silmälaseja.”

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa lukea se Hamilo loppuun ja siteerata niin, että sanoma käy selväksi: "[...] kirjoittaessaan aiheista, joista heillä ei ole ideologista ennakkokäsitystä, he näyttävät tekevän erittäin korkeatasoista tutkivaa journalismia. Nikkasen ja Silfverbergin Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä heinäkuun numerossa ilmestynyt paljastus Enkeli-Elisan fiktiivisyydestä oli argumentaatioltaan loistavasti rakennettu juttu, joka oli myös houkuttelevan dramaattisesti kirjoitettu."

Anonyymi kirjoitti...

Keski-ikäisenä miehenä arvioisin Hamilon olevan suhteellisen lähellä persuja ajatusmaailmaltaan. Joka tapauksessa hän on moderni sovinisti, lievä naisvihaaja kenties mutta ainakin naisten väheksyjä.

Jos blogistilla on tällainen asenne feminismiä kohtaan niin ainakin itse lopetan blogin läpi kahlaamisen kolmanteen kirjoitukseen.

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Tervemenoa vaan. Asenteeni feminismiä kohtaan on todella vihamielinen ja siihen on hyvä syy. Suuri osa mun vaikeuksista on feminismin aiheuttamaa. Mun todellisuuteen tutustuminen saattaa järkyttää. Jos uteliaisuus kuitenkin voittaa, niin suosittelen tutustumaan pariin vihamielisyyden taustoja selventävään tekstiin, esimerkiksi näihin kolmeen: Nynnypoika jäi ikuisesti yksin, Valkoinen raivo ja
Jotain on mennyt pahasti vikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko jossain kirjoituksessasi kertonut mitä feminismi sinulle oikeastaan on, kävin lukemassa nuo linkkaamasi tekstit ja jäi silti hämäräksi miten feminismi oikein liittyy siihen että yhteiskunta on rakennettu pääasiassa sosiaalisesti kyvykkäiden keskiluokkaisten ihmisten tarpeille?

Nynny Nyhverö kirjoitti...

Feminismi on niin inhottava aihe etten millään haluaisi sitä enempää kommentoida. Toiseksi en oikein osaa kertoa mikä feminismissä niin mättää. Henry Laasasen blogeissa olisi paljon minua parempia kommentoijia. Mutta, kysyit niin fiksusti että täytyy vastata.

Se, mikä feminismissä eniten mättää, on valehtelu ja silkka viha poikia ja miehiä kohtaan. Minulle valehdeltiin naisista. Yhteiskunta kasvatti minua feministisin opein. Minusta tehtiin niceguy ja luvattiin onnea ja menestystä. Tosimaailma osoittautui aivan toisenlaiseksi: Takkirauta - Nihilistisin päätelmä vähään aikaan

Feminismi aiheutti minulle seksuaalisen syrjäytymisen. Keskiluokan miehet eivät syrjäydy samalla tavalla. Heidän vaikeuksia ovat kovien rooliodotusten täyttäminen ja varsinkin avioeroa seuraavat vaikeudet.

Laasasen juttuja seuraamalla pääsee helpoiten jyvälle feminismin salatusta todellisuudesta.