maanantai 1. marraskuuta 2010

Korkean tason kiusaamista

Suomen Pankissa selvitellään kiusaamistapausta. Eläkkeelle jäänyt johtaja on salamyhkäisesti vihjannut joutuneensa työpaikkakiusaamisen uhriksi. Asiassa on oltava jotain hämärää, koska tarkempaa tietoa hän ei ole asiasta antanut. Rouvan ura Suomen Pankissa on ollut myrskyinen, alkaen presidentti Halosen tekemästä nimityksestä. Ehkä hän on yksinkertaisesti ollut huono johtaja, joka koettaa nyt syyttää toisia omasta epäonnistumisestaan. Aivan kuin tässä olisi taas yksi rikas ja vaikutusvaltainen nainen, joka viimeisenä tekonaan lyö uhrikortin pöytään ajaakseen feminismin asiaa. Väitteet lasikatosta, hyväveliverkostoista ja patriarkaatin tuhatvuotisesta salaliitosta naisten alistamiseksi ovat yhä voimissaan, jopa vahvempana kuin koskaan.

Toinen uutinen kertoo, että valtiovarainministeriössä työskennellyt virkanainen sai vahingonkorvauksena kiusaamisesta 118000 euroa.

Nämä naiset ovat itse valinneet pelaavansa peliä yhteiskunnan huipulla. Minä en voinut valita, kouluun oli pakko mennä. Naisten oikeusturva on myös kunnossa, kuten vahingonkorvausten määrästä voidaan päätellä. Minä en koskaan saanut mitään. Ei edes anteeksipyyntöä.

Turun Sanomat, pääkirjoitussivu 29.10.2010 :

Iltalehti: Työpaikkojen kiusaajat kuriin

"Suomen Pankin ex-johtaja Sinikka Salo vihjaisi lehtihaastattelussa tulleensa kiusatuksi. Salon olisi syytä syventää lausuntojaan. Valtiovarainministeriö tuomittiin vastikään maksamaan lähes 120000 euroa vahingonkorvauksia entiselle virkamie-helleen työpaikkakiusaamisesta. Tapaus on monella tapaa historiallinen. Kiusaaminen tapahtui valtiohallinnon ylätasolla eikä siihen puututtu ajoissa."

"Mikä suomalaista työelämää oikein vaivaa? Rahaministeriö ja keskuspankki eivät ole poikkeuksia. Työterveyslaitoksen mukaan työpaikkakiusaamista tai henkistä väkivaltaa kokee Suomessa jopa 140000 palkansaajaa."

"Takavuosien johtamisviisaus management by perkele, yksipuolisen miesvaltainen johtajisto ja reserviupseerikoulun pitäminen ylivertaisena johtajakouluna kostautuvat nyt henkisenä pahoinvointina työpaikoilla."

"Kiusaamisen vastaiseen kamppailuun kannustaa raha. Pienikin parannus työoloissa kasvattaa työyhteisön tuottavuutta."
Pari poimintaa tekstistä:

Armeijaa pidetään ylivertaisena johtajakouluna, miesten kouluna, vaikka sitä se ei ole.

Väite, että miesvaltainen johtajisto aiheuttaisi ongelmia, ei ole uskottava. Useilla aloilla Suomessa on naisvaltainen johtajisto ja henkilöstö. Eikä niissäkään vältytä ongelmilta. Tilanne on kiusaamisen ja työilmapiirin osalta jopa huonompi kuin miesvaltaisilla aloilla.

OIKEUTTA KOULUKIUSATUILLE !

Ei kommentteja: